CAUTARE

Dupa afectiune

PRODUSE
CATEGORII

Plante medicinale

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

PATRUNJELUL.

În traditia populara: patrunjelul fiert în lapte dulce se folosea la alinarea durerilor cauzate de orice buba. În
tinutul Sucevei, se fierbea în lapte dulce, se amesteca cu camfor pisat si albus de ou apoi se lega la gât în umflaturi. În multe parti se folosea ca diuretic. Se dadea ca sa porneasca udul si în ascita. Se fierbea înabusit, într-o oala noua, 6-10 radacini cu 2,5 oca de apa, pâna scadea la jumatate de oca. Patrunjelul taiat marunt se amesteca bine cu faina de in, se întindea pe o bucata de pânza, apoi se punea pe burta, iar zeama se bea. Alte babe dadeau de baut patrunjel fiert cu chimen si boabe de ienupar. Decoctul se mai bea si la oprirea udului si de catre cei cu pietre la rinichi. Se mai lua primavara, timp mai îndelungat pentru curatirea sângelui. Din radacina si frunze fierte în lapte dulce, cu faina de mei se fac cataplasme, care se ungeau cu grasime de pe trupul unor copii când se nasteau, apoi se punea la femei la sân, când se inflamau. La hemoroizi si prolaps rectal patrunjei pisati muiati în otet si încalziti la foc, se foloseau la oblojeli. A fost un leac contra bolilor venerice.
Compozitie chimica: apeina, betacaroten, brom, clorofila, cumarina, diastaze, cupru, fier, fosfor, flavonoide, iod, monoterpene, apiol, poliacetilena, principiu estrogen, pinena, potasiu, sulf, sodiu, terpene, uleiuri esentiale, vitaminele: A, B1,B2, B3, B5, B6, B9, E, vitamina C mai multa ca portocala sau lamâia. Acid pantotenic, linolinic.
Actiune farmaceutica: stimulent general atât nervos cât si muscular, regleaza glandele endocrine, antianemic, antirahitic, antiscorbutic, aperitiv, antitoxic, depurativ, stomahic, diuretic, regleaza menstrele, elimina ureea, elimina acidul uric, la fel clorurile în exces, stimulent si regenerator al fibrelor musculare în special al celor ale musculaturii netede ( intestinale, urinare, biliare, uterine) anticanceros, vermifug, cicatrizant, repara pielea efectiv.
Se poate utiliza în urmatoarele afectiuni: abcese, acnee, afectiuni oculare, afectiuni digestive, afectiuni dermatologice, afectiunile prostatei, afectiuni vasculare, anemie, anorexie, ascita, astenie, atonia vezicii biliare si digestiva, balonari, bolile vezicii urinare (ajuta în special în retinerea urinei), cancer în special cel intestinal sau digestiv, dar si celelalte forme, celulite, cistite, colecistite, colesterol în exces, colici, colite de putrefactie, contuzii, dermatoze, dismenoree, dispepsii, dureri de stomac, edeme cardio-renale (înlatura apa în exces), febre intermitente, flatulenta, gastrita hipoacida, guta, hepatism, hipertensiune arteriala, incontinenta urinara cu lamâie, infectii diverse, litiaza biliara, litiaza renala, menstre dureroase, nervozitate, nevralgii, paraziti intestinali, pete ale pielii, pistrui, psoriazis, reumatism, tulburari de ciclu menstrual, tumori, ulcer stomacal, vicii ale sângelui.
Preparare :
-Frunze maruntite proaspete se consuma câte 1-3 lingurite o data în afectiunile mai grave.
-2 lingurite de planta (frunze) la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute si se consuma dupa strecurare.
-2 lingurite de planta-radacina, frunze) se taie marunt. Se pun în 250 ml apa si se fierb timp de 15 minute dupa care se strecoara. Se consuma zilnic trei astfel de ceaiuri.
-O jumatate de kg de radacina se va fierbe într-un litru de apa pâna va scadea apa la jumatate. Se va strecura apoi se va consuma zilnic câte o portie dimineata si una seara în edeme sau în cazul ascitei. De asemenea se poate aplica pe afectiunile pielii.
-Se va macina o lingurita de seminte de patrunjel si se va pune în gura sub limba pentru 10 minute dupa care se va înghitii. Este un tratament pentru afectiunile endocrine în special sau pentru menstre dureroase.
-Se va taia marunt frunza de patrunjel si se pune cât sa o acopere otet alimentar, se va lasa apoi 3 zile. Se va aplica pe petele de pe piele de mai multe ori pe zi pâna la disparitie cu un tampon de vata.
-Suc proaspat se poate consuma în amestec cu suc de morcovi sau alte plante în cantitate de 20ml de 3 ori pe zi. Ne diluat cu alte sucuri deoarece este prea puternic.
-În apa de spalat se poate pune decoct de radacina de patrunjel. Pentru aceasta se va fierbe un kg de radacina în 5 litri de apa timp de o ora, dupa care se strecoara si se pune în cada. Este o baie care se poate face zilnic pentru a se catifela si albi pielea.
Mentionam ca daca se consuma zilnic de 3 ori câte 20 ml de suc de patrunjel împreuna cu alte sucuri ajuta foarte mult la vindecarea cancerului.
-Spalaturi vaginale se pot face cu oricare din cele de mai sus cu cantitate dubla de planta.
-Pe piele în cazul echimozelor sau petelor se poate aplica cataplasma cu radacina de patrunjel fiarta, transformata pasta si aplicata sub pansament peste noapte.
Calcium Coral + Vitamina D3 Forte: calciu obţinut din coralii fosilizaţi din apele oceanice, cu vitamina D3 şi magneziu. Pentru sanatatea sistemului osos.