CAUTARE

Dupa afectiune

PRODUSE
CATEGORII

Plante medicinale

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

PATLAGEUA ROSIE

Denumiri populare: porodici, rosie, tomate.
În traditia populara: tulpinile se puneau în bai contra reumatismului. În tinutul Beiusului, se fierbeau vrejii si frunze de nuc, apoi cele doua sucuri se amestecau si se faceau bai generale sau locale.
Fructele se striveau pe fata si se lasau sa se usuce în cazul acneei, apoi se spala pe fata cu un ceai caldut din alte plante.
Compozitie chimica: apa 90%, glucide, protide, licopen, acizi organici: malic, pectic, citric, fructoza, etc. Calciu, fosfor, magneziu, potasiu, sulf, zinc, cupru, fier, bor, iod, vitaminele: A, B1, B2, B6,C, PP, E, K, acid folic, betacaroten.
Actiune farmaceutica: energetic, remineralizant, revitalizant, echilibrant celular, aperitiv, racoritor, antiscorbutic, antiinfectios, dezintoxicant, alcalinizant al sângelui prea acid, diuretic, dizolvant uric, eliminator al ureii, favorizeaza exoneratia, prin pielea si semintele ei, usureaza digestia substantelor feculente si a amidonului. Rosiile nu contin oxalati ci un continut comparativ cu al cortizonului. Utile în lupta cu cancerul si la afectiunile cardiace. Este antioxidanta si previne oxidarea celulelor.
Se poate folosi la urmatoarele afectiuni: acnee, afectiuni vasculare, arterioscleroza, artritism, astenii, atonie gastrica, azotemie, boli de ficat, comedoame, constipatie, enterite, eruptii cutanate, guta, hiperaciditate gastrica, hipervâscozitate sangvina, inapetenta, insuficienta cardiaca cu edeme, întepaturi de insecte, intoxicatii cronice, iritatii tegumentare, litiaza urinara si biliara, obezitate, palpitatii, pancreatite, periartrite, pletora, reumatism, seboree, stari congestive, stari inflamatorii ale tractului digestiv.
Preparare:
-Rosii consumate ca atare la fiecare masa cât mai multe.
-Mai eficient este consumul sucului de rosii obtinut cu ajutorul storcatorului de fructe, foarte proaspat si consumat înainte de a se oxida. Se poate consuma orice cantitate ,în functie de toleranta individuala se poate consuma 1-2 litri pe zi în mai multe reprize. Singura conditie este sa se consume înainte de oxidare, adica imediat ce s-a preparat.
-În diverse afectiuni ale pielii se poate aplica simplu sau sub forma de masca cu diferite adausuri(caolin, ou, miere, smântâna, etc.) în functie de tipul de ten si de afectiunea care trebuie tratata.