CAUTARE

Dupa afectiune

PRODUSE
CATEGORII

Plante medicinale

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

NOROCEL.

Denumiri populare: barba lupului, crucea pamântului, dragoste, ghetarica, iarba de urechi, iarba grasa, iarba zmeului, iarba urechii, oloioasa, urechelnita, verzisoara.
În traditia populara: seva frunzelor se storcea în urechi contra durerilor. Cu planta fiarta se faceau oblojeli contra durerilor de picioare. Se mai folosea la paralizie si la hemoroizi. Cu decoctul plantei se spalau pe cap, mai ales fetele ca sa le creasca parul lung si frumos.
Compozitie chimica: mai multi acizi grasi omega-3, foarte multe vitamine: A, B1, B2, B3, B5, E. Ulei volatil, clorofila, alcaloizi, substante minerale, mucilagii, rezine, etc.
Actiune farmaceutica: antiinflamatorii, astringente, cicatrizante, detersive, hemostatice, antimicrobiene, vitaminizant. Se foloseste pentru urmatoarele afectiuni: arsuri, alopecie, bataturi, cancer de diferite localizari, hemoroizi, paralizie, parezele nervilor periferici, rani.
Preparare:
-100 g planta se va pune la un litru de apa, dupa care se va fierbe timp de 5 minute. Se va strecura si cu aceasta apa se aplica comprese în cazul paraliziilor sau parezelor nervilor periferici.
-Din 200 g planta maruntita se va pune în 5 litri de apa. Se va fierbe apoi timp de 5 minute dupa care se va strecura în cada de baie unde se va sta timp de 30 minute. Se va face aceasta baie zilnic.
-Pentru bataturi, se vor pune frunze în otet. La 50 g de frunze se va pune 100 ml otet. Se va lasa timp de 3 zile dupa care se poate aplica pe batatura zilnic pâna la vindecarea totala.
Hepa-Tonic: îmbunătăţeşte funcţionarea ficatului, protejează celulele hepatice de acţiunea nocivă a alcoolului şi a medicamentelor prin detoxifierea ficatului.