CAUTARE

Dupa afectiune

PRODUSE
CATEGORII

Plante medicinale

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

NEMTISORI DE CÂMP.

Denumiri populare: albastrioare, buruiana de facut copii, ciocanasi, ciocul berzei, ciocul pasarii, ciocul babei, ciocul ciocârliei, cizma cucului, cârligei, clontul nagâtului, clontul cocostârcului, coada rândunicii, cornul plugului, creasta cocosului, doselnica mica, floare domneasca, gheata catanei, gâlceava, marariul câmpului, pintenasi, somnoroasa, surguci, tataneasa, toporas de câmp.
În traditia populara: decoctul din flori si frunze se bea contra durerilor de pântece. În unele sate, îl beau femeile care nu aveau copii si doreau sa aiba. Se mai folosea la muscaturi de sarpe. Ceaiul din frunze si flori se lua contra tensiunii marite. Decoctul sau extrasul spirtos al florilor se utiliza în leucoree si ca hemostatic.
Compozitie chimica: florile contin delfinina, un glicozid al camferolului, alcaloizii: decozina, lictonina, delzalina, dalfelatina, saruri minerale, pigmenti, etc. Toxicitate-simptomele intoxicatiei sunt: salivatie abundenta, tulburari digestive, insuficienta cardiaca, colaps si moarte prin asfixiere.
Actiune farmaceutica: analgezica, fertilizante, hemostatice, hipotensiva , bradicarizante. Diminueaza bataile inimii, de asemenea diminueaza senzatia de durere, opreste hemoragiile si stimuleaza apetitul sexual.
Se poate folosi la urmatoarele afectiuni: afectiuni renale, afectiunile vezicii biliare, astm bronhic, hipertensiune, guta, leucoree, sterilitate femei-este un bun fertilizant, etc.
Preparare:
-O lingurita de flori maruntite se va pune în 250 ml apa clocotita. Se acopere timp de 10 minute dupa care se strecoara si se pot consuma 2 cani pe zi.
-O jumatate de lingurita de flori maruntite si o jumatate de lingurita de planta maruntita se va pune în 250 ml apa. Se va fierbe timp de 5 minute dupa care se strecoara. Se pot folosi 2 cani pe zi intern sau sa se faca gargara sau spalaturi vaginale cu acest ceai.
-Tinctura din 20 g flori si planta maruntite puse în 250 ml alcool de 70 . Se va lasa timp de 15 zile, dupa care se strecoara. In timpul acesta se va agita de mai multe ori pentru a se extrage principiile active din planta . Dupa strecurare se va pune în sticlute preferabil de culoare închisa.
Se va putea lua câte 10 picaturi din aceasta tinctura diluata în putina apa de 3 ori pe zi în afectiunile de mai sus.
Atentie ! Nu se va depasi doza deoarece se pot întâmpla accidente. Este foarte bine ca acest preparat sa fie dat cu acordul si sub supravegherea medicului. În multe cazuri este foarte util sa se ia o perioada limitata la maximum 10 zile.
• Singurul producator de Graviola aprobat de Institutul de Bioresurse Alimentare
• Suport immunitar puternic
• Sprijin in chimioterapie
• Amelioreaza starea de spirit