CAUTARE

Dupa afectiune

PRODUSE
CATEGORII

Plante medicinale

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

NAVALNIC.

Denumiri populare: feriga, iarba de urechi, limar, limba boului, limba vacii, limba vecinei, limbarita, odolean,
podbal, razele soarelui. În traditia populara: radacinile pisate si frunzele se foloseau la vindecarea ranilor. Din frunze se facea un ceai pentru tuse, naduseala si fierbinteala. Navalnicul pisat, fiert în rachiu de drojdie, se bea dimineata, pe nemâncate, contra vatamaturii. Fiertura plantei uscate si pisate se lua în bolile de splina. În multe parti planta cu rizomul se folosea contra tuberculozei.
Compozitie chimica: Contine tanin si mucilagii.
Actiune farmaceutica: astringent, calmant, cicatrizant, antidiuretic, diuretic.
Se foloseste la urmatoarele afectiuni: afectiuni renale, boli hepatice si vezicale, diaree, eczeme, febra, obstructie intestinala, rani, tuberculoza. tuse.
Preparare:
-O lingurita de rizom uscat se va macina cu râsnita de cafea dupa care se va pune în 250 ml apa. Se acopere pentru 10 minute dupa care se va strecura. Se poate folosi intern câte 2 ceaiuri pe zi sau extern se vor face spalaturi cu scop vulnerar sau se vor aplica cataplasme sau comprese.
-2 lingurite de rizom macinat cu râsnita de cafea se va pune în 250 ml apa. Se va fierbe timp de 10 minute dupa care se va strecura. Se poate consuma 2 ceaiuri din acestea pe zi. Extern se poate face cataplasma cu planta din acest decoct.


Celadrin: cel mai eficient produs natural ce ajută la înlăturarea durerilor articulare (reumatism, artrite, artroze, luxaţii) şi la îmbunătăţirea mobilităţii articulaţiilor.