CAUTARE

Dupa afectiune

PRODUSE
CATEGORII

Plante medicinale

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

NAPRASNIC.

Denumiri populare: banat, buruiana de rosata
buruiana de sagetatura, ciocul berzei, iarba pârciului, iarba priboi, iarba sângelui, închegatoare, napasnica, priboi, sovârf, ursan. În traditia populara: cu dosul plantei se faceau spalaturi si oblojeli la junghiuri, matrici, reumatism. Se mai bea în credinta ca opreste orice scurgere, pierdere de sânge. Cu decoctul se faceau spalaturi la roseata.
Compozitie chimica: partile aeriene contin geraniina, ulei volatil, acid elagic, tanoizi, rezine, etc.
Actiune farmaceutica: astringenta, antiinflamatoare, regleaza ciclul menstrual, rezolva sterilitatea femeilor, vindeca bolile intestinelor, ajuta la lupta cu cancerul, în special în zona genitala, antibiotic, antihipotensiva, antihemoragica, antiseptica, dezintoxica organismul, distruge microorganismele patogene, tonifianta diuretica, depurativa, vasoconstrictoare.
Se poate folosi la urmatoarele afectiuni: afte, amigdalita, angine, boli intestinale, bolile organelor genitale, boli de ochi, bronsita, cancer, ciclu menstrual prelungit, cistita, chisturi ovariene si renale, contuzii, diabet, diaree, dureri reumatice, enterite chiar hemoragica, epistaxis, frigiditate, hemoragii, herpes inclusiv cel genital, hipermenoree, impotenta, infectii pulmonare, inflamatiile pielii, inflamatiile chiar acute ale intestinului, leucemie, leucoree, pecingine, pelagra, plagi si ulceratii, rani, reumatism, sterilitate, stomatite aftoase, tuberculoza, varice.
Preparare:
-Cel mai eficient este folosirea puberei de planta. Aceasta se face cu ajutorul râsnitei de cafea. Se va lua 1-2 lingurite de 3 ori pe zi, în special în afectiunile grave. Se poate face acest lucru o perioada mai lunga fara efecte secundare. Este foarte util în special în afectiuni cancerigene.
-Se vor pune 2 lingurite de planta la 250 ml apa la temperatura camerei. Se va lasa pentru 8 ore dupa care se va strecura. Separat se va face din 2 lingurite de planta un infiltrat. Acesta se va pune în 250 ml de apa clocotita Se va acoperi pentru 10 minute, dupa care se va strecura. Dupa ce acesta se mai raceste se amesteca cu primul preparat si se consuma în cursul unei zile.
-Tinctura- se vor pune 50 g de planta maruntita sau chiar transformata în praf într-o sticla. Peste acesta se va pune alcool alimentar de 70 . Se va tine apoi timp de 15 zile, timp în care se va agita de mai multe ori pe zi, pentru a se extrage principiile active din plante. Se va strecura dupa aceasta perioada.
Se va putea lua câte o lingurita din tinctura de 3-4 ori pe zi
diluata cu apa. Este bine ca aceasta sa se ia înainte de mese.
Calcium Coral + Vitamina D3 Forte: calciu obţinut din coralii fosilizaţi din apele oceanice, cu vitamina D3 şi magneziu. Pentru sanatatea sistemului osos.