CAUTARE

Dupa afectiune

PRODUSE
CATEGORII

Plante medicinale

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

MIGDALA DULCE

Este un pom din Africa de Nord.
Compozitie chimica: apa, materii azotate, materii grase, zahar 0,42%, amterii extractive, celuloza, cenusa. Ulei pâna la 75% oleina, ferment (emulsina), peptina, saruri minerale: calciu, fosfor, potasiu, sulf, magneziu. Vitamina A, (5,8 unuitati pe g), B. Valoarea energetica a migdalei uscate 606 calorii la 100 g.
Actiune farmaceutica: foarte nutritiva, aliment echilibrant, energetica mai ales pentru sistemul nervos (uscata ar putea sa tina locul pentru unii de carne), reechilibrant nervos, remineralizant, antiseptic intestinal, mai digerabila daca este usor prajita.
Se poate folosi la urmaoarele afectiuni: afectiuni nervoase, alaptare, arsuri, astenie fizica si intelectuala, constipatie, convalescenta, crestere, demineralizare, dermatoze, infectii, inflamatii ale gâtului, inflamatii ale cailor pulmonare, inflamatii gastro-intestinale, inflamatii genito-urinare, litiaza urinara, otalgii (dureri de urechi), palpitatii, piele uscata, putrefactii intestinale, sarcina, spasme ale gâtului, genito- urinare, si gastro-intestinale, sporturi de performanta, tuberculoza, tuse cu accese violente.
Preparare:
-Se consuma doar 6-15 pe zi dat fiind marea ei putere nutritiva.
Lapte de migdale:
-Contra spasmelor si a inflamatiilor stomacului, a intestinului, a cailor urinare. Se face din 50 g de migdale, 50 g de miere la un litru de apa. Pentru a-l pregatii, se înmoaie migdalele timp de câteva minute în apa calduta. Le curatam de coaja, le pisam cu putina apa rece, ca sa se obtina o pasta. Diluam pasta în restul apei. Dizolvam mierea. Strecuram printr-un tifon fin.
-Contra eczemelor uscate, contra arsurilor, erizipelului, contra mâncarimilor si a crapaturilor: ulei de nuca plus ulei de migdale în parti egale.
-Contra durerilor de urechi si pentru a-i reda suplete timpanului se pune tot ulei de nuca cu ulei de migdale câteva picaturi seara la culcare caldute.
-Contra pielii uscate se aplica de la 15-20 minute, de 2-3 ori pe saptamana ulei de migdale.
-Migdale amara (Amigdala amara) folosita în medicina, contine acid cianhidric. O putem utiliza sub forma de cataplasme contra migrenelor, a colicilor hepatice si nefritice si a nevralgiilor reumatismale.
Pasta de migdale amare înlocuieste sapunul în eczema benigna. Ea face sa dispara pistruii si este un deodorant (picioare, subtiori).
Calcium Coral + Vitamina D3 Forte: calciu obţinut din coralii fosilizaţi din apele oceanice, cu vitamina D3 şi magneziu. Pentru sanatatea sistemului osos.