CAUTARE

Dupa afectiune

PRODUSE
CATEGORII

Plante medicinale

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

MEI PASARESC.

Denumiri populare: grâusorul-vrabiei, iarba-omului, malai-pasaresc, malai-pietros, margeluse, mohor, radacina rosie. În traditia populara: se folosea local, cu zburatoare (Eupatorium cannabinum) de buba neagra duca-se pe pustii si contra durerilor interne: se bea decoctul plantelor si se faceau cu ale scaldatori.
Turta de faina cu hrean ras, miere si sare se folosea la gâlci. În diferite dureri se aplica turta calda facuta din faina cu putina apa calda si aplicata local cât mai fierbinte.
Compozitie chimica: ne studiata.
Actiune farmaceutica: se folosesc partile aeriene si semintele care au proprietati antigutoase eliminând acidul uric, antiinflamator în special al cailor urinare, inflamatii, inclusiv intestinale, inactiveaza hormonii ovarieni, combate febra, antitoxica, diuretica.
Se foloseste în urmatoarele afectiuni: adenom de prostata, afectiuni urinare diverse, afectiuni ovariene, în special în cancerul de sân ajutând la inhibitia hormonilor ovarieni, boli renale, dereglari menstruale, guta, retentie urinara.
Preparare:
-O lingurita de planta se pune în 250 ml apa si se va fierbe timp de 5 minute, dupa care se strecoara. Se pot consuma 3 astfel de cani pe zi.
-O lingurita de seminte, se va macina cu râsnita de cafea apoi se pun în 250 ml apa. Se pot fierbe apoi timp de 10 minute dupa care se strecoara. Este indicat sa se consume 3 astfel de ceaiuri pe zi. Este util în cazul în care se doreste oprirea ovulatiei pentru o anumita perioada, caz în care poate înlocui cu succes o serie de anticonceptionale.