CAUTARE

Dupa afectiune

PRODUSE
CATEGORII

Plante medicinale

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

MAZAREA.

În traditia populara: ceaiul din cârcei frunzelor se luau contra cârceilor din pântece. Mazarea pisata, cu alte plante se punea la gâlci.
Compozitie chimica: protide 22%, hidrati de carbon 5,9%, lipide 1%, saruri în special de Zn 15%, P 230%, calciu, fier, sodiu, vitaminele: A, B1, B2, C, fitohemaglutinine, amidon, zaharuri, acid uric, valoare energetica 354 Kcal\100g.
Actiune farmacologica: din mazarea verde s-a izolat o hematoglutinina cu actiune de stimulare a functiei medulare hematopoetice. Energetica, foarte digerabila. Betacarotenul împreuna cu vitamina C contribuie la lupta contra cancerului, preventiv sau chiar în timpul tratamentelor chimioterapice. Potasiul este foarte important în afectiunile inimii, ajuta la curatirea aparatului digestiv, fortifica celula nervoasa, nu este indicata însa la cei care sufere de guta.
Anemia aplastica tratata cu extract mucoproteinic din boabe de mazare cu stimularea functiei medulare si revenirea maduvei osoase la normal .(J.G.Humble-iunie 1964- Jean Valnet)
Se poate folosi la urmatoarele afectiuni: anemie, afectiuni cardiace, afectiuni digestive- în special intestinale, cancer în general si cancer de colon în special preventiv, hipertensiune.
Preparare: se poate folosi cu moderatie în alimentatie, pentru ca este foarte energetica.


Detoxifiera colonului

• Sursa excelenta de fibre solubila
• Ajutor la constipatie