CAUTARE

Dupa afectiune

PRODUSE
CATEGORII

Plante medicinale

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

MASLIN.

Se folosesc doar fructele în diferite tratamente.
În traditia populara: maslinele pisate cu sâmburi cu tot, amestecate cu seu de oaie si mamaliga calda se punea la gâtul copiilor bolnavi de gâlci. Frunza si sâmburii arsi in foc si pisati amestecati cu rachiu, se foloseau contra durerilor de masele. Contra tricofitiei, se punea o maslina în spuza se desfacea, se scotea sâmburele si se aplica pe leziune. Contra najitului, se punea o maslina la urechea bolnava si se culca peste ea. Scrumul de sâmburi se lua contra diareei. Decoctul sâmburilor pisati, amestecati cu siminic (Antennaria dioica), se dadea contra diabetului.
Compozitie chimica a maslinei: apa, vitaminele A, B, C, E, F, saruri minerale, materii azotate, grase, ulei, substante extractive, sulf, fosfor, cupru, mangan, calciu, fier, magneziu, protide, celuloza, etc.
Actiune farmaceutica: asigura o buna digestie, laxativ, asigura drenajul biliar, purgativ, emolient, antidot al otravilor, colagoga, stimuleaza functionarea ficatului. Scade colesterolul. Extern ajuta la înmuierea keratozelor, vindeca leziuni si diferite rani, se foloseste în cosmetica în diferite preparate.
Se foloseste la urmatoarele afectiuni: abcese, afectiuni hepatice, afectiuni digestive, alopecie, anemii, arsuri, colici, constipatie, cosmetica, diabet zaharat, dischinezie biliara, dureri diverse, entorse, furuncule, guta, hipertensiune, hepatite, litiaze renala sau biliara, nevrite, panaritiu, paradontoza, pecingine, pioree, reumatism, unghii deteriorate, viermi intestinali.
Preparare:
-Cel mai bun este uleiul presat la rece care se foloseste în toate afectiunile de mai sus sub urmatoarele forme.
a) Câte o lingurita dimineata la trezire în bolile interne ca:
dischinezie biliara, hepatice, stomacale, etc.
b) Se maseaza gingiile în paradontoza de mai multe ori pe zi.
c) Se aplica cald pe locurile dureroase.
d) Se fac diverse preparate cu alte produse ca si galbenus de ou si se fac spalaturi pe cap.
e) Se ia intern câte o lingura în cazul constipatiilor.
f) Se face un amestec cu apa de var si ulei în proportii egale si se aplica în cazurile cu keratoze si alte afectiuni cutanate psoriazis, ihtioza, etc.
g) În guta se aplica pe locurile dureroase împreuna cu frunze de feriga aplicate cât mai fierbinti.
h) Cataplasme cu masline pisate aplicate în cazul racelilor pe gât sau chiar pe piept.
i) În cazul viermilor intestinali se va lua câte o lingura de ulei dimineata pe stomacul gol. Este mai eficient daca se combina si cu alte tratamente.
j) Afectiunile pielii cu crapaturi, etc se ung cu acest ulei si se vindeca.
k) Se face în fiecare zi urmatoarea cura. Se va lua în gura o lingura de ulei. Se va mesteca bine în gura timp de 20 de minute fara sa se înghita deloc pentru ca este toxic. Se va forma o masa tare ca o guma care se va arunca în WC si se va spala bine gura. Se face în fiecare zi, minimum 10 zile. Este foarte eficient pentru ca ajuta la curatirea glandelor salivare si a întregului organism de toxine.
Uleiul de maslin este foarte util în orice afectiune în care se solicita ulei. Acesta poate înlocui orice alt ulei fiind mult mai indicat ca orice alt ulei vegetal.

Prostate Cocktail Serenpure: protejează-ţi prostata cu o combinaţie sinergistică a mai multor extracte care au ca scop menţinerea unei prostate sănătoase