CAUTARE

Dupa afectiune

PRODUSE
CATEGORII

Plante medicinale

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

MAC ROSU DE CÂMP.

Denumiri populare: macul cucului, mac de gradina, mac iepuresc, mac pasaresc, mac rosu, mac salbatec macut, paparoane, pipaci, pipiloare. În traditia populara: ceaiul din flori se lua contra tusei si se facea cu el gargara contra durerilor de gât. Se mai dadea în pojar si scarlatina, pentru a grabii aparitia eruptiilor, precum si contra insomniilor. În satele din jurul Careilor, ceaiul din flori uscate, uneori amestecate cu nemtisori, se folosea contra hemoragiilor.
Compozitie chimica: se utilizeaza numai petalele (Flores Rhoeados) denumite si paparoane petalele florilor contin un antocianozid cu gianidol care se coloreaza în rosu.
Alcaloizii readina, reagenina si altii cu structura neelucidata, mucilagii, mecocianina, mecopelargonidina.
Actiune farmacologica: emolienta bronhica, antispastic, antiseptica împiedicând înmultirea microbilor, calmant, antitusiv, behica, usor sedativs
Se foloseste în urmatoarele afectiuni: bronsite cronice si acute, colica biliara, dureri de gât, faringita, gripa, inflamatiile pielii, insomnie, laringita acuta, pleoape inflamate, pojar, raceli, raguseala, riduri, tuse.
Preparare:
-2 lingurite de petale se pun la 250ml apa clocotita. Se acopere timp de 10 minute dupa care se va strecura si se poate folosi intern câte 2 ceaiuri pe zi.
-Extern se poate folosi cantitate dubla de planta
Support intestinal

• Poate combata bacteria helibacter pylori
• Folosit istoric de mai mult de 2500 ani
• Suporta sanatatea gastro-intestinala şi sănătatea orală