CAUTARE

Dupa afectiune

PRODUSE
CATEGORII

Plante medicinale

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

LUMÂNARICA.

Denumiri populare:
1) coada boului, coada-lupului, coada-vacii, lipan
2) captalan- de-cel galben, coada-boului, coada-lupului, coada-mielului, coada-vacii, corcobatica, cucuruz-galben, lipan, lipean, lumânarea-domnului, rânzisoara.
3) Ciucurica, coada-lupului, coada-vacii, corcobatica, corovatica, lemnul-domnului.
În traditia populara: tulpinile florifere se fierbeau în lapte, care se bea contra tusei.
Compozitie chimica: florile contin mucilagii, saponozide, verbascozid, tanin, rezine, ulei volatil, zaharoza, carotenoizi, fitosteroli, substante minerale. Perii plantei sunt foarte iritanti.
Actiune farmacologica: are actiune depurativa, calmanta- foarte utila în afectiunile aparatului digestiv, antihistaminica, antimicrobian, emolienta, expectoranta, fluidifica secretiile bronhice, diaforetica, sudorifica. Se indica si pentru actiunea antimicrobian destul de puternica pe care o are. Intra în componenta speciilor pectorale.
Se poate folosi la urmatoarele afectiuni: abcese, alopecie, arsuri, astm, bolile vezicii urinare, bronsite, cataruri intestinale, cataruri urinare, degeraturi, dureri de stomac, dureri de piept, eczeme, furuncule, hemoroizi, impetigo, inflamatii acute bronhice, laringita acuta, panaritiu, pecingine, raguseala, rani, tenuri iritate, traheita, tuse, ulcere cronice. Se mai poate folosi de asemenea la orice boala intestinala.
Preparare:
-Infuzie din 2 lingurite de planta maruntita puse la 250 ml apa clocotita. Se acopere apoi pentru 10 minute dupa care se strecoara. Se pot consuma 3 astfel de ceaiuri pe zi.
-Extern este bine sa fie fierte în lapte. 2 linguri se fierb pentr 10 minute în 500 ml de lapte apoi se strecoara si se aplica spalaturi sau chiar comprese pe afectiunile enumerate cu scop cicatrizant.
Pentru o mai mare eficienta se va combina cu alte plante medicinale.
-Tinctura se indica, pentru ca are actiune mai puternica si mai rapida. Se vor pune în 250 ml de alcool alimentar de 70 -
50 g de planta cât mai bine maruntita. Se va lasa timp de 15 zile agitând des dupa care se strecoara si se va pune în sticle de capacitate mai mica. Se va putea lua 10 picaturi-o lingurita de 3 ori pe zi în dilutie cu apa.
Control glycemic

• Ajuta controlul glicemiei in mod natural
• Aprobat de Institutul de Bioresurse Alimentare