CAUTARE

Dupa afectiune

PRODUSE
CATEGORII

Plante medicinale

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

LIMBA MIELULUI

Denumiri populare: alior, boranta, laptele cânelui, limba boului, mierea ursului, otratel.
În traditia populara: frunzele si florile se puneau în oblojeli pe rani. Decoctul se lua contra varsatului, scarlatineisi în bolile basicii udului. Ceaiul din flori se lua contra tusei.
În Maramures ceaiul din flori, frunze sau radacini se folosea contra racelilor si raguselii, pentru “coacerea” tusei si curatirea sângelui. Se mai lua contra retentiei de urina.
Compozitie chimica: acid salicilic, saponina, acizi flavonici, acizi grasi, alantoina, flavonoide, rasini, mucilagii, proteine, tanin, clorofila, saruri minerale (în special de potasiu si calciu), saponozide, substante colorate, scopoletin, caroten, vitamina C, etc.
Actiune farmacologica: florile au si o componenta toxica- alcaloizi pirolizidinici care sunt toxici si pentru ficat. Are actiune diuretica datorita sarurilor de potasiu, sudorific în stari de raceala si bronsite, este un cicatrizant datorita alantoidei, febrifug, sudorific, poate irita tubul digestiv, normalizeaza functionarea renala normala, favorizeaza eliminarea clorurilor, întareste memoria, euforizant, sedativ cardiac, depurativ-dezintoxicat, emolient.
Se poate folosi la urmatoarele afectiuni: abcese, afectiuni cutanate, afectiuni respiratorii, afectiuni renale, amenoree, arterita, arsuri, astm, boli ale vezicii urinare, boli infecto-contagioase, boli de stomac, boli hepatice, bronsita, cistita, colita, constipatie, colici renale, crampe musculare, depresie (în special în menopauze), dismenoree, gripa, guta, inflamatii, iritatii în gât, insomnie, memorie slaba, metroragie, migrena, palpitatii, rani, raceala, retentie de urina, reumatism, scarlatina, sedativ cardiac si nervos, tulburari ovariene, tuse, ulceratii, varsat.
Preparare:
-Infuzie din 2 lingurite de flori peste care se va pune 250 ml apa clocotita. Se va lasa apoi timp de 10 minute acoperit dupa care se va strecura. Se poate consuma 2-3 cani pe zi în retentii urinare sau în alte afectiuni descrise mai sus.
-Macerat se lasa 2 lingurite de planta maruntita la 250 ml apa la temperatura camerei pentru 8 ore dupa care se strecoara, se încalzeste putin si se pot consuma 2 cani din acestea pe zi.
-Pulbere de planta se va macina cu râsnita de cafea si se va lua o lingurita în gura. Se va tine timp de 10 minute apoi se va înghiti cu putina apa.
-Planta proaspata se poate consuma în diferite salate de cruditati sau se pune la orice mâncare.
• Singurul producator de Graviola aprobat de Institutul de Bioresurse Alimentare
• Suport immunitar puternic
• Sprijin in chimioterapie
• Amelioreaza starea de spirit