CAUTARE

Dupa afectiune

PRODUSE
CATEGORII

Plante medicinale

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

LEMN DULCE

Denumiri populare: ciorâng, ciulungraf, firuta, iarba lui Daraboi, iarba dulce, iarba tare, plutitoare dulce, radacina dulce, reglisa, unghia gaii, zelisnec.
În traditia populara: rizomul se bea contra tusei si durerilor de piept.
Compozitie chimica: rizomul- contine 5-15% glicozide: glicozide tip saponine triterpenice al caror aglicon este înrudit cu acidul oleanolic: glicirizina substanta cu gust dulce pronuntat, mucina si glicozide flavoninice: liquiritozidul, licviridina, izolicviritina, coloranti galbeni. Mai contine zaharuri reducatoare, saponine hemolitice, acid glucuronic, asparagina, rezine, o substanta cu actiune estrogena (hormon estrogen), zaharuri, manitol, celuloza, lignina, vitamine din grupa B.
Actiune farmacologica: antispasmodica, slab diuretica, usor expectoranta prin fluidificarea secretiilor bronhice, antispastica, antihistaminica, antiacetilcolinica, actiune tampon a aciditatii gastrice, actiune antitusiva, actiune asupra metabolismului hidric-salin, actiune anorexica, actiune antiestrogena, cardiovasculara, bacteriostatica, antitoxica fata de toxina tetanica, actiune difterica si asupra stricninei, antihemoroidala, usor laxativa, estrogena, antiulceroasa si antidismenoreica. Reduce inflamatiile gastrice, protector al mucoasei gastrice. Nu este indicat sa se foloseasca de catre cei care au hipertensiune pentru ca retine sodiul în organism si prin aceasta face sa creasca tensiunea arteriala. Ajuta la inflamatiile articulare Se foloseste la aceleasi afectiuni ca cea de mai sus.
Preparare: în plus mai putem spune ca si aceasta si cea de mai sus se mai poate folosi sub forma de pulbere care se va lua câte un vârf de cutit o data putându-se lua de 3 ori pe zi. Are actiune deosebita la hemoroizi, putându-se face si supozitoare pentru acest caz.
Pentru aceasta se va pune praf de radacina 50 g în 250 ml ulei vegetal sau alta grasime (untura, lanolina, vaselina, etc) pe baia de apa cu praf de planta si se va fierbe apoi timp de 3 ore. Dupa cele 3 ore se va strecura.
În cazul în care se doreste sa se faca o crema mai consistenta se va pune în aceasta dupa strecurare ceara de albine (50g) si se topeste din nou pe baia de apa, pâna se topeste toata ceara. Se ia de pe foc si se va lasa la racire amestecând încontinuu, pentru ca are tendinta de a se stratifica prin racire.
În cazul în care nu convine consistenta cremei si se doreste mai moale se mai adauga prin încalzire ulei, iar daca este prea moale se va adauga ceara de albine. De asemenea se mai poate face o tinctura care se va face din 50 g de planta maruntita care se va pune cu 250 ml de alcool alimentar de 70 si se va lasa timp de 15 zile agitând des, dupa care se va strecura si se va trece într-o sticla de capacitate mai mica. Se va putea lua câte 20 picaturi sau chiar o lingurita, o data putându-se lua de 3 ori pe zi în dilutie cu apa simpla sau ceai, se poate lua o perioada mai lunga.
Indicatiile pentru afectiuni sunt identice cu cele de la“Lemnul Domnului”.
Celadrin: cel mai eficient produs natural ce ajută la înlăturarea durerilor articulare (reumatism, artrite, artroze, luxaţii) şi la îmbunătăţirea mobilităţii articulaţiilor.