CAUTARE

Dupa afectiune

PRODUSE
CATEGORII

Plante medicinale

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

LEMN CÂNESC

Denumiri populare: caprifoi, calin, casie, cires de padure, cornatel, corn, cununita, lemnul cânelui, malai negru, malin, mirtoi, salba moale, tulichioara.
Tratamente populare: scoarta se folosea la vopsit în galben si negru, amestecata cu macrisul iepurelui. În Dolj se vopsea cu ea borangicul în verde. Se frecau în palma, se fierbeau apoi pâna se facea o spuma verzuie în care se punea piatra acra si dupa ce se topea, se introducea borangicul. Ceaiul din ramuri si fructe se folosea contra constipatiei si hemoroizilor. Coaja se întrebuinta ca antiscorbutic. Cu decoctul ei se spalau contra râiei. Fierte cu soc si brustur, frunzele se puneau la umflaturi.
Compozitie chimica: frunzele, florile si scoarta contin tanin, vitamina C glicozidul ligustrina si ligulina. Ligulina poate servi ca turnesol, are culoarea rosie în mediul acid si verde în mediu alcalin. Ligustrina este un principiu heterozic cu gust amar.
Actiune farmaceutica: astringente datorita taninului, antidiareic, antiseptic, antiparazitar, cicatrizant, detersiv. Fructe sunt si laxative.
Se poate folosi la urmatoarele afectiuni: afte, angine, dermatite, diaree, escare, fetor bucal, hemoroizi, inflamatii bucale sau ginecologice, leucoree. metroragii, rani greu vindecabile, râie, ramolisment, reumatism, stomatite, ulceratii dermice chiar putride.
Preparare: se va face un decoct din 2 lingurite la o cana de apa si se va fierbe timp de 10 minute. Se va putea consuma 2 cani pe zi din acest ceai. In cazul în care se va folosi extern se va dubla cantitatea de planta.
Calcium Coral + Vitamina D3 Forte: calciu obţinut din coralii fosilizaţi din apele oceanice, cu vitamina D3 şi magneziu. Pentru sanatatea sistemului osos.