CAUTARE

Dupa afectiune

PRODUSE
CATEGORII

Plante medicinale

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

LAMAIUL

Denumiri populare: alamâi, chitra, citrona, lemonie, liman, mar de titron, titrom, titron.
Compozitie chimica: apa 86-88%, proteine, hidrati de carbon, acid citric, acid malic, citrat de calciu, citratde potasiu. Substante minerale: fosfor, fier, siliciu, mangan , cupru, calciu. Vitamine: A, B1, B2, B3, D, E, PP. Citratii de sodiu si potasiu. Uleiul volatil din coaja este compus din limonen, pinen, camfor, felandren, sesquiterpene, linalol, acetat de linalol, terpene (ajuta la controlul colesterolului din sânge), flavonoide, limonen, acetat de granic, citronelol, citral, aldehide.
Actiune farmacologica: antiseptic, astringent, anticanceros fiind un antioxidant puternic, bactericid (meningococ, bacilul Eberth, bacilul Locffler, pneumococ, stafilococ), activator al globulelor albe în apararea organismului. Racoritor, febrifug, tonic al sistemului nervos central si al sistemului nervos simpatic. Tonicardic, antiinflamator, calmant, cicatrizant, fortifiant, alcalinizant.
Limonena micsoreaza tumorile canceroase. Diuretic, antireumatismal, antigutos, antiartritic, calmant, antiacid gastric, antiscleros (prevenirea senescentei), antiscorbutic, tonic venos, hemostatice.
Întareste imunitatea organismului, scade hiper- vâscozitate sangvina, fluidizant sangvin, hipotensor, reda echilibrul biologic, depurativ, remineralizant, antianemic, stimuleaza secretiile gastro-hepatice si pancreatice, hemostatic, carminativ, vermifug, antiveninos, antipruginos.
Ajuta la slabit, coaja este tonifianta, vitaminizat, carminativa. Semintele antihelmitice, febrifuge, fiind un antioxidant puternic poate preveni cancerul. Flavonoizii ajuta organismul sa lupte cu diversi virusi.
Reface parenchimul hepatic. Ajuta la fixarea calciului si calmeaza crizele acute Tonic cardiac. Reduce cantitatea de colesterol din sânge. Vitamina C este unul din cei mai puternici antioxidanti care poate lupta contra infectiilor si chiar în lupta contra cancerului.
Extern: antiseptic, antitoxic, astringent, antisolar (fotoprotector), cicatrizant, curata dintii albindu-i, diminueaza intensitatea petelor si pistruilor, antipruginos, antiveninos, cicatrizant. Întareste unghiile, tonifica gingiile, opreste caderea parului, întretine pielea, îndeparteaza negii si verucile.
Se poate folosi la urmatoarele afectiuni: aerofagie, afte, amigdalita, anemie, angine, arterioscleroza, ascite, astenie, astm, bronsita, blefarite, blenoragie, cancer, cefalee, congestie hepatica convalescenta, crestere, degeraturi, demineralizare, diabet, diaree, diateza urica, dispepsii digestive (digestii anevoioase), dizenterie, enteroragii, epitaxis, eruptii cutanate, febra, flebite, fragilitate capilara, furuncule, gastrite hiperacide, gastralgii, glosite, gripa, guta, guturai, hemofilie, hemoragii, herpes, hepatite, hiperaciditate, hipertensiune, Hipervâscozitate sangvina, icter, inapetenta, infectii diverse, îngrijirea corporala, insuficienta hepatica si pancreatica, insuficienta corticosuprarenala, întepaturi de insecte, întretinerea pielii, litiaza urinara si biliara, maladii infectioase, meteorism, migrene, negi, obezitate, otite, oxiuri, paludism, paraziti intestinali, pete pe piele, picioare sensibile, pistrui, plagi infectate putride, pletora, prevenirea cancerului si a epidemiilor, prevenirea ridurilor, reumatism, scorbut, seboree, senescenta, sifilis, stomatite, tuberculoza pulmonara si osoasa, ulcer stomacal, unghii sfarâmicioase, varice, viermi intestinali, voma.
Preparare: se foloseste cel mai mult sucul de lamâie care se ia diluat cu apa si în afara de diabet se va îndulci nu cu zahar ci cu miere preferabil poliflora, pentru ca are maimulte vitamine. Acest lucru se va face dupa gust si dupa toleranta individuala.
Consumul lamâii crude chiar cu coaja alba din interior cu tot este de asemenea utila în aproape toate afectiunile de mai sus, mai ales daca se face o perioada mai lunga Lamâile se pot lua si sub forma de cura. Se va începe cura cu o lamâie din care se va consuma doar sucul, îndulcit cu miere si diluat cu apa, în prima zi. A doua zi se vor consuma 2 lamâi si apoi se va adauga câte o lamâie zilnic în plus. Se poate face pâna se ajunge la maximum 10 lamâi pe zi, în special în obezitate sau în cazurile cu calculi urinari sau biliari. Dar se poate face folosind si doar 5 lamâi maximum, în functie de toleranta individuala. Dupa ce s-a ajuns la cantitatea maxima de lamâie dorita se va începe sa se scada treptat câte o lamâie zilnic pâna se va ajunge din nou la o lamâie. Este una dintre cele mai utile cure în foarte multe afectiuni.
De asemenea se poate folosi un ceai facut în felul urmator: se va taia lamâia în doua, dupa care se va stoarce sucul din ea separat. Se va taia apoi lamâia în felii si se va pune în 250 ml apa. Se va fierbe pâna când se va muia coaja de la lamâie. Se va lua de pe foc apoi si se va lasa sa se raceasca. Dupa ce s-a racit (nu înainte) se va turna acest ceai strecurat peste sucul care s-a obtinut anterior. Se poate îndulci cu miere poliflora daca nu cumva este vorba si despre diabet. Este foarte util si acest ceai pentru ca ajuta în special la curatirea organismului, la curatirea vaselor de sânge, etc. Se va putea face zilnic consumându-se timp de 10 zile cel putin în afectiunile de mai sus.
- Lamâie se va taia felii si se va lasa pentru 24 ore în otet si apoi se va aplica pe bataturi sau keratozele pielii.
Coaja de lamâie se foloseste la frecarea dintilor pentru a se albi.
Pentru spalaturi externe- se va pune putin suc de lamâie în apa cu care se clateste. Este foarte util pentru ca pielea va ramane acida dupa spalare lucru care contribuie la imposibilitatea înmultirii microbilor.
La viermi intestinali se vor da semintele maruntite, o lingurita dimineata pe stomacul gol.
La otita suc de lamâie se va introduce în ureche caldut.
La afectiunile ochilor- suc de lamâie diluat cu apa si putina miere.
La afectiuni nazale- suc în fiecare nara, câteva picaturi. Notam faptul ca lamâia si sucul de lamâie introdus în organism se transforma si va prezenta o reactie alcalina ajutând în cazul aciditati gastrice stomacale stomacale.
Skin Hair and Nails: singurul produs din România cu 3000 mg de biotină, pentru o piele de invidiat, un păr strălucitor şi unghii perfecte