CAUTARE

Dupa afectiune

PRODUSE
CATEGORII

Plante medicinale

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

IPECA.


Se foloseste radacina acestei plante Compozitie chimica: radacina de ipeca contine 2% alcaloizi din care 56-60 % emetina, 40 % cefelina, 2% psihotropina precum si cantitati mai mici de emetamina si o- mertilpsichotrina. Dependent de zona geografica raportul între emetina si cefelina poate fi inversat.
În afara de alcaloizi mai contine acid ipecacuanic, un acid glicodizic, ipecacuanina, un glicozid scindabil în glucoza si un aglicon fenolic si ipecozidul un glicozid azotat ortodifenolic. În radacina de ipeca se mai afla acid citric, malic, ascorbic, o saponina (2,5%), cantittai mai mari de amidon si un complex glucoproteic cu caracter de alergena.
Emetina principalul alcaloid fiind metilcefelina, cefelina fiind un produs de reducere a psicotrinei, emetina este emetina dehidrogenata.
Actiune farmaceutica: sunt întrebuintate ca expectorante sau ca emetice dependent de doza. Aceasta actiune se datoreste emetinei care din acest punct de vedere sunt calitativ identice. Ele difera numai în ce priveste efectul cantitativ, cefelina fiind mai iritanta si mai toxica. Ele excita direct centrul vomei la care se adauga actiunea iritanta locala asupra terminatiilor emetico-senzitive ale mucoasei gastrice.
Stimuleaza secretiile mucoaselor, fluidifica expectoratia.
Sunt recomandate în bronsite, bronhopneumonii, astmul bronsic al copiilor, deoarece nu provoaca tulburari secundare. Prin emetina ce o contin au o actiune amibicida (formele histolitice) în abcesul pulmonar cu cestode.
Sunt contraindicate la cardiaci, casetici, la batrâni, în tuberculoza cavitara, ateromatoza, în sarcina avansata, la psihastenici, alcoolici. Doza maxima 1 g-24 ore.
Se poate folosi la urmatoarele afectiuni: afectiuni respiratorii, afectiuni digestive, paraziti intestinali, în special cestode, (tenii) asupra carora are o puternica actiune omorându-le. Deci este util în toate formele în care sunt implicati paraziti: chistul hidatic fiind una dintre afectiunile majore care poate sa le rezolve.
Preparare: în mod normal se face o tinctura la farmacie apoi se va da o anumita doza din acea tinctura în functie de o serie de elemente de care se tine cont: vârsta, greutate, alte afectiuni care mai sunt în organism, etc.
-Decoct- din o lingurita de planta maruntita care se va pune în 250 ml apa. Se va fierbe timp de 5 minute apoi se strecoara.Se indica mai ales în cazurile afectiunilor respiratorii. În afectiunile cu paraziti este preferabil sa se foloseasca un concentrat care îl voi descrie mai jos.
-Concentrat pentru chisturi hidatice cu cestode: în mod normal emetina omoara acesti paraziti, necazul însa vine de la faptul ca nu se poate administra în cantitate suficient de mare, deoarece este o substanta toxica destul de puternica. Eu propun o metoda prin care acesti paraziti atât de periculosi se pot distruge.
Este nevoie de urmatoarele plante medicinale :
- radacina de Ipeca 50 g- din care se va face o tinctura simpla.
- radacina de Ferig 50 g- din care de asemenea se face tinctura simpla
- radacina de Ginseng 150 g- tinctura tripla.
- Ginkgo-Biloba-frunze 150 g-tinctura tripla
- Anghinare-planta 150 g-tinctura tripla
Fiecare din aceste plante se va macina cu râsnita de cafea separat si se va pune în felul urmator:
Tincturile triple:
-Faza 1-a. Ginseng-ul, Ginkgo-Biloba, anghinare fiecare din acestea se va face separat din câte 50 de grame, tinctura simpla. La fel se va proceda si cu celelalte. Se va eticheta întâi fiecare din sticlele în care se va pune aceasta planta. Se va pune apoi 50 g planta într-o sticla si se va turna deasupra alcool de 70 . Se va lasa apoi la temperatura camerei timp de 15 zile, timp în care se va agita puternic de mai multe ori pe zi pentru a se putea extrage principiile active din plante. Se va avea grija ca aceste sticle sa fie ermetic închise. Se vor lasa apoi timp de 15 zile. Dupa aceasta perioada se vor
strecura. Se va lasa pentru 24 ore la decantat la rece în sticla închisa. Dupa 24 ore se va scurge cu grija lichidul de la suprafata, fara sa se ia reziduul care se va arunca. Tincturile simple se vor pastra fiecare separat si se tin pâna la terminarea tincturilor triple.
Faza 2-a- Se vor folosi în continuare doar cele care se indica tincturi triple. Se va pune tinctura din prima faza într-o sticla de 250 ml si se va complecta pâna la 250 ml cu alcool farmaceutic sau alimentar de 40 de grade. Se vor pune în sticla cu eticheta din nou 50 grame de planta fiecare separat si se va pune peste ele alcoolul din sticluta de 250 ml. Se va mai lasa 14 zile la temperatura camerei tot închis ermetic la temperatura camerei agitând des. Dupa 15 zile se strecoara se filtreaza, se decanteaza si se va pune într-o sticla de 250 ml ceea ce s-a obtinut.
Faza 3-a. Se va complecta de data aceasta cu apa distilata pâna la 250 ml ceea ce s-a obtinut din faza 2-a. Se va tine la temperatura camerei agitând des timp de 14 zile. Se filtreaza. Se va lasa din nou la decantat apoi se va pune fiecare din cele trei plante separat în sticlute cu eticheta care scrie data când s-a facut si ce planta este.
Tincturile simple se fac ca în prima faza fara a mai trece prin celelalte si se fac cu alcool de 70 de grade alimentar. Se pun si acestea în sticlute separat cu eticheta fiecare.
Nu o sa iasa prea mult concentrat pentru ca în general plantele prin uscare îsi pierd din apa si în medie ajung de 5 ori mai usoare. Ori se folosesc plante uscate care absorb tot 5 parti, deci aproape tot alcoolul.
Avantajele care decurg din acest concentrat sunt ca este un preparat foarte concentrat si se va putea folosi diluat. De ce am ales aceasta formula ? În principal- ginseng-renumit revitalizant, repara, vindeca, Ginkgo-Biloba= reface nervii. Anghinarea ajuta la drenarea fierii si a organismului
eliminând din toxine. Ipcarige si feriga omoara cestodele datorita continutului.
Preparare: din fiecare tinctura se va pune cantitate egala de tinctura în aceiasi sticla. Nu se indica sa se faca amestec mai mult de 100- 200 ml. Restul se pastreaza ne amestecat. Se va mai depune la fundul sticlutelor reziduuri oricât le veti filtra, dar acestea nu influenteaza tratamentul.
Administrare: se va pune din fiecare planta concentrat sau tinctura o cantitate egala, masurata cu o siringa într-o sticla de 100 ml. Adica 20 ml din fiecare soi de preparat. Se ia apoi si se goleste acesta într-o sticla de un litru. Se va complecta cu apa fiarta si racita sau cu apa distilata pâna la umplerea sticlei.
Se poate înca pastra acest lichid maximum 90 de zile la rece. În mod normal tinctura sau concentratul se poate pastra timp de 2 ani, dar daca se dilueaza se mai poate pastra timp de 90 de zile.
Se va tine deci la rece, se agita înainte de a se lua, pentru ca are tendinta sa se decanteze. Se va lua apoi câte o lingura de
3 ori pe zi preferabil înainte de mese . Se va face acest lucru timp de 60 de zile minimum.
În acest timp cestodele sunt omorâte indiferent în ce faza sunt sau cât sunt de multe. Nu sunt omorâte brusc ci lent si nu se poate întâmpla sa se produca anumite evenimente nedorite, de nici un fel. La fel se va întâmpla si cu ouale acestora.
Ca masura de precautie se va lua suplimentar tinctura de propolis câte 2 picaturi le fiecare 5 Kg\ corp, de trei ori pe zi. Acestea se vor pune pe o bucata de pâine se mesteca bine în gura si se înghit. În orice alt mod asi lua tinctura aceasta de propolis se va depune pe cana, lingurita, etc, doar ce este mai bun. Verificati cât va ramâne pe lingurita de exemplu. Cu pâine se poate ca tot cât doriti sa se ia, fara sa se piarda.
Este singurul tratament care se poate face în cazul chisturilor hidatice cu rezultate surprinzator de bune în multe cazuri. Se poate spune ca poate sa rezolve peste 50% din cazurile de chisturi hidate renale, hepatice sau de alte localizari. Se poate încerca eventual înainte de operatie.
Este sigur ca omoara foarte multe cestode care sunt în organism ceea ce evita pericolul recidivelor chiar daca se va produce o noua infestare. Este posibil sa se faca acest tratament si dupa operatie de chist pentru a evita recidiva. Nu spun ca este ieftin, pentru ca nu este ieftin deloc, dar va fereste de o noua operatie care oricum ar costa mai mult plus ar mai fi si o serie de traume care ramân dupa orice operatie. Va va lua de asemenea putin timp sa-l preparati, dar este sigur ca ceea ce ati facut ati facut singuri si este de calitate.
Dupa o cura din aceasta se va verifica cum a reactionat organismul si în cazul în care mai este nevoie se mai poate face înca una sau chiar 2 cure din acestea .
Compozitie chimica: radacina de ipeca contine 2% alcaloizi din care 56-60 % emetina, 40 % cefelina,