CAUTARE

Dupa afectiune

PRODUSE
CATEGORII

Plante medicinale

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

IASOMIE DE PADURE.

Denumiri populare: ananas, clocotici, iasomie, lemn- alb, sipica, lamâita.
In traditia populara ceaiul din flori se folosea contra leucoreei. Proprietati farmacologice: efecte antibacteriene certe, antimigremoase, anthitrichomozianice, vulnerare.

Preparare:
-Se vor marunti florile si se pun la uscat. Din aceste flori se obtine unul din ceaiurile foarte aromate placute la gust si totodata utile în diferite afectiuni. Se vor pune 2 lingurite de flori la 250 ml apa clocotita Se acopereSe lasa 10 minute acoperite dupa care se vor strecura. Se pot consuma 2-3 ceaiuri din acestea pe zi. Se poate consuma perioade lungi de timp.
-Extern se va face un ceai din 4 linguri de flori maruntite la
500 ml apa clocotita Se va lasa acoperit 15 minute dupa care se strecoara. Se vor face spalaturi vaginale sau se vor aplica pe rani ca vulnerare. Se va putea folosi la urmatoarele afectiuni; boli de nervi, dureri de cap, migrene, leucoree (foarte utila sau chiar de ne înlocuit, se va folosi împreuna cu Galbenele), limbrici, infectii vaginale diferite inclusiv candidozice, tricomonas vaginalis.
Se poate face si o tinctura cu o parte planta la 5 parti alcool si se va tine timp de 15 zile. Alcoolul trebuie safie alimentar de 70 . Este util intern câte o lingurita în dilutie cu apa. Se mai foloseste mult în cosmetica

Control glycemic

• Ajuta controlul glicemiei in mod natural
• Aprobat de Institutul de Bioresurse Alimentare