CAUTARE

Dupa afectiune

PRODUSE
CATEGORII

Plante medicinale

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

IARBA NEAGRA

Denumire populara: coacaza, mârtaloaga, pernaj, taula, troscotal.
În traditia populara: ramurile si frunzele sunt folosite ca surogat la fabricarea berii în locul hameiului, la tabacit si vopsit.
Se întrebuinta contra taieturilor. Decoctul florilor se lua în bolile de rinichi. Locuitorii de la munte beau decoctul plantei cu flori contra diareei, dizenteriei si hemoragiei.
Compozitie chimica: ramurile si frunzele contin arbutilina, ulei eteric, tanoizi, acizi organici, derivati flavonici, substante minerale.
Proprietati farmacologice: sunt astringente si antiseptice în special ale cailor urinare la care se poate adauga proprietatea de a elimina sau chiar de a dizolva unii calculi urinari.
Au proprietatea de a mari capacitatea de contractie a muschiului cardiac fiind util în toate afectiunile cardiace. Mareste de asemenea diureza, efect mult exploatat în multe afectiuni.
Preparare:
-2 lingurite de planta maruntita se vor pune în 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute dupa care se strecoara Se pot consuma 3 astfel de ceaiuri pe zi
-Decoct din 2 lingurte de planta maruntita, care se vor pune la 250 ml apa. Se vor fierbe timp de 10 minute, dupa care se va strecura. Se vor putea si din acest ceai sa se consume 2-3 ceaiuri pe zi.
Se poate folosi la urmatoarele afectiuni: amigdalita, anurie, celulita, cistita, colici abdominale, constipatie, diaree nervoasa, edemele gleznelor, febra, hemoragii, infectii urinare, inflamatii laringo -faringiene (gargara), intoxicatii, leucoree, litiaza urinara, nevralgii, obezitate, plagi, prostatite, reumatism, ulcere si ulceratiile pielii chiar cronice.
Este o planta foarte valoroasa în afectiunile de mai sus si este pacat ca este asa de putin folosita cu toate ca are actiuni remarcabile în foarte multe afectiuni, nu numai cele pe care le-am descris ci si în multe altele care nu prea sunt recunoscute ca se pot trata cu aceasta planta. De asemenea sunt putine magazine în care se gaseste aceasta planta .
Tinctura din aceasta planta sau chiar concentratul are un efect foarte puternic si sunt putine plante care sa-i egaleze efectele tratamentului, chiar si atunci cand se foloseste o perioada scurta .
Hepa-Tonic: îmbunătăţeşte funcţionarea ficatului, protejează celulele hepatice de acţiunea nocivă a alcoolului şi a medicamentelor prin detoxifierea ficatului.