CAUTARE

Dupa afectiune

PRODUSE
CATEGORII

Plante medicinale

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

IARBA DE SOLDINA

Denumiri populare:buruiana de trânji, coada cocosului, ghetisoara, iarba-ciutei, iarba grasa, iarba fumului, iarba tutunului, iarba urechii, oloica, serparita, serpânta, trânjen, verzisoara, etc.
În traditia populara: în multe din satele Bucovinei amestecata cu faina de porumb, se folosea la întarirea firelor de la urzeala razboiului de tesut.
Contra cosurilor se sfarma planta în palme si se întindea pe obraz. Cei care aveau dureri de picioare se duceau la o apa curgatoare, se spalau bine si apoi se frecau cu planta pisata.
Altii spuneau ca daca cel bolnav de reumatism voieste sa se curete si sa se vindece, dupa ce s-a uns cu iarba de soaldina trebuie sa o arunce peste o apa curgatoare ca sa nu dea alti oameni peste ea sa nu se imbolnaveasca si ei
Se mai folosea si descantata pentru muscaturile de sarpe
Compozitie chimica: alcaloizi, acid malic, rezine ,tanin, mucilagii, acid formic, alcaloizi, flavone.
Actiune farmacologica: principala actiune este aceia ca ajuta la vindecarea cancerului, a bolilor de piele, are efecte rubefiante, detersive.
Preparare:
-Planta proaspata se aplica local dupa ce se zdrobeste.
-Suc de planta se pune pe bataturi
-La o lingurita de planta maruntita uscata se va pune 250 ml de apa clocotita. Se va lasa apoi acoperit pentru 10 minute dupa care se strecoara. Se pot consuma 1-2 cani pe zi.
Se poate utiliza la urmatoarele afectiuni: bataturi, carcinoame ale pielii, calozitati, favus, induratii ale pielii, plagi gangrenoase, tumori nedureroase.
Detoxifiera colonului

• Sursa excelenta de fibre solubila
• Ajutor la constipatie