CAUTARE

Dupa afectiune

PRODUSE
CATEGORII

Plante medicinale

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

GRÂUSORUL


     Denumiri populare: basicuta porcului, calce mica, ciubotica cucului, fetica, iarba rândunelului, salata de câmp, salatea, scânteiuta galbena, untisor, untisorul vacii.
În traditia populara: fiertura din frunze si flori, pe alocuri planta cu radacina cu tot, se întrebuinta contra bolilor de piele. Se mai întrebuinta ca leac contra hemoroizilor si scorbutului.
ATENTIE!! Odata cu înflorirea frunzele devin toxice si nu mai este indicat sa se foloseasca.
Compozitie chimica: protide, amidon, zahar, dextrina, grasime, vitaminele: B, C, E. acid ficaric, ficarina dupa înflorire, celuloza, saruri minerale.
Actiune farmacologica: se utilizeaza radacinile si planta înainte de înflorire. Are efecte deosebite în reglarea circulatiei venoase, vulnerar în tratamentele pielii.
Preparare:
-Se vor pune 2 lingurite de planta maruntita la 250 ml de apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute dupa care se strecoara si se poate bea 2-3 ceaiuri pe zi.
-Se mai poate face o alifie caz în care se va pune 100 ml ulei si 50 g de planta maruntita. Se va fierbe apoi pe baie de apa timp de 30 minute dupa care se va strecura. Se mai poate adauga daca se doreste ceara de albine, caz în care se va pune din nou pe baia de apa pentru a se topi. În functie de consistenta dorita se va pune cantitatea de ceara. Se trece apoi în recipiente mai mici si se va tine la rece. Este foarte bine sa se faca combinatii din mai multe plante caz în care este mult mai eficienta.
Se va folosi la urmatoarele afectiuni: amigdalite, afectiuni venoase diferite, afectiuni cardiace, boli dermatologice, faringite, hemoroizi, tromboflebite, varice.
Se pot face cu aceasta planta cure de primavara pentru ca se gasesc în cantitate mare în foarte multe locuri umbroase si umede.
 În Ardeal se face primavara ciorba cu aceasta planta uneori în combinatie cu vârfuri de urzici tinere atunci aparute. În acest fel este foarte eficient mai ales daca se va consuma câteva zile la rând zilnic. 

Control glycemic

• Ajuta controlul glicemiei in mod natural
• Aprobat de Institutul de Bioresurse Alimentare