CAUTARE

Dupa afectiune

PRODUSE
CATEGORII

Plante medicinale

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

GRÂULÎn traditia populara: cu faina de grâu amestecata cu smântâna, untura si diferite plante se faceau unsori, legaturi si oblojeli pentru bube, buboaie, umflaturi, etc. La “basica cea rea” se puneau legaturi cu faina de grâu, bors si gândaci de turba pisati si descântati.
Cu tarâte se faceau legaturi la scrofule, la scrântituri, contra durerilor de piept, pântece, etc. Se mai folosea la ceaiuri contra tusei, cu zahar si galbenus de ou proaspat se lua contra raguselii. Cu tarâte si flori de fân se faceau scaldatori contra racelii.
      Compozitie chimica a semintelor: saruri minerale, calciu, magneziu, sodiu,  potasiu, clor, sulf, siliciu, zinc, mangan, cobalt, cupru, iod, arsen, amidon, beta -carotenivitaminele: A, B1, B2, B3, B5, B6, B8, B9, E, K, PP,  aminoacizii: glicina, histidina, izoleucina, leucina, lizina, metionina, fenilalanina, prolina, serina, treonina, triptofan, tirosina, valina, acizi grasi: acid palmitic, acid stearic, acid palmitoleic, acid oleic, acid linoleic, acid linolic, carbohidrati: fructoza, sucroza, amidon, celuloza, acid poliuronic, acid fitic, purine, steroli, fosfolipide,  etc.
În germenii de grâu sunt: aminoacizii: alanina, arginina, acid aspartic, cistina, acid glutamic, glicina, histidina, izoleucina, leucina, lizina, metionina, fenilalanina, prolina, serina, treonina, triptofan, tirosina, valina.
Vitaminele: retinol, caroteni, B1, B2, B3, B5, B6, B8, B9, E, K, PP.
Carbohidratii: glucoza, fructoza, sucroza, acid fitic.
Acizi grasi, minerale: sodiu, potasiu, calciu, mangan, magneziu, cobalt, fier, cupru, zinc, molibden, fosfor, bor.
Proprietati farmacologice: indicat în toate afectiunile cronice sau degenerative, la afectiuni neurologice, tulburari vegetative, digestive, renale, antidiuretic (semintele), antiinflamator (radacina), antimicrobian, diuretic (radacina), emolient, laxativ, nutritiv, reconfortant, remineralizant, tonic general, etc.
-Grâul încoltit: util în toate afectiunile cronice sau boli grave inclusiv cancer, este un stimulator al întregului organism.
-Tarâtele de grâu: utile pentru continutul lor în substante minerale si mai ales pentru ca usureaza digestia, fac bol alimentar ajutând defecatia-foarte utile în curele de slabire

Preparare:
-Faina de grâu se pune sub forma de pudraje pe rani.
-Faina de grâu -se face un aluat cu apa si se aplica pe rani.
-Din faina de grâu se extrage amidonul care se foloseste la diferite preparate cosmetice sau la tratamentele afectiunilor dermatologice în special.
-Tarâte de grâu-se poate sa se macine si se consuma în curele de slabire sau se face bors util si el în multe afectiuni. Se pot lua în functie de toleranta, între 1-6 linguri pe zi, sau chiar mai mult daca se suporta bine acest simplu tratament.
-Pulbere de tarâte de grâu- 1-2 linguri pe zi luate cu apa sau se pun în mâncare la anemii, colite, constipatie, obezitate, dereglari ale sistemului digestiv.
-Grâu încoltit se va lua câte o lingura de trei ori pe zi în diferite afectiuni. Aceasta cantitate însa se poate mari tot în functie de toleranta individuala.
-Suc din mladite tinere de grâu. Se va lua câte 20 ml de 3 ori pe zi în cure de 20-30 zile. Sunt bune mladitele cât timp sunt verzi, însa se pot cultiva si în ghivece, chiar iarna.
e poate utiliza în urmatoarele afectiuni: abcese-cataplasma de faina cu apa calduta sau pâine neagra muiata în apa sau lapte.
Acnee-se fac comprese cu apa în care au fiert semintele.
Afectiuni cardiace-grâu încoltit cura de lunga durata.
Afectiuni cutanate-pudraje cu amidon.
Afectiuni endocrine-grâu încoltit.
Afectiuni hepatice-cura de grâu încoltit.
Afectiuni neurologice-cura de grâu încoltit.
Afectiunile sistemului nervos vegetativ- grâu germinat.
Amenoree-grâu încoltit si seminte fierte.
Anemie-grâu încoltit sau seminte.
Boli intestinale-grâu încoltit.
Cancer-grâu încoltit.
Colita de putrefactie-tarâte de grâu.
Constipatie-tarâte de grâu.
Demineralizare- seminte.
Depresie-grâu încoltit.
Digestie dificila-tarâte.
Dismenoree-grâu încoltit.
Dureri de cap-tarâte sau cataplasme cu faina cu otet aplicate local.
Eczeme usor zemuinde- apa de pe seminte fierte.
Epidermofitie- bai cu tarâte.
Eriteme generalizate-bai cu tarâte.
Erizipel-cataplasme cu faina.
Furuncule-aluat dospit aplicat cald pentru colectare.
Guta-germeni de grâu, tarâte de grâu în alimentatie.
Hipertensiune arteriala-tarâte sau germeni de grâu.
Ihtioza-bai cu tarâte.
Impetigo- faina.
Impotenta- grâu germinat.
Infectii cutanate purulente- cataplasma cu faina.
Intertrigo-bai cu tarâte.
Iritatiile pielii-faina pudraje- bai cu tarâte.
Leziuni inflamatorii-bai cu tarâte.
Litiaze biliare-germeni de grâu si tarâte în alimentatie.
Migrene-germeni de grâu.
Obezitate-tarâte de grâu în alimentatie.
Opareli-bai cu tarâte.
Panaritiu-cataplasme cu faina cu apa calduta.
Prostatita- grâu germinat.
Psoriazis-bai cu tarâte.
Renale (diferite afectiuni) ceai de pe seminte fierte mult.
Reumatism-bai de tarâte sau consumul grâului încoltit.
Sterilitate-grâu încoltit.
Surmenaj-seminte în alimentatie sau grâu încoltit.
Tromboflebita-cura de grâu încoltit.
Tulburari vegetative-grâu încoltit.
Tumori cu diferite localizari-grâu încoltit si cataplasme cu faina muiata în apa calda sau pâine muiata în apa sau lapte se aplica local.
Urticarie-bai cu tarâte.
Vitalitate scazuta-cura de grâu încoltit.
 Bine înteles ca nu am reusit sa cuprind nici toate afectiunile la care se poate folosi aceasta planta si nici felurile sub care se aplica ca tratamente.
În foarte multe locuri din tara veti descoperii poate alte procedee. Aceasta nu înseamna ca nu sunt bune acestea sau altele, ci înseamna ca se foloseste acolo acea reteta si s-ar putea sa fie una mai buna. Nu am trecut nici macar tratamentele care se fac cu pâine muiata în otet pentru veruci, bataturi si multe alte afectiuni dermatologice, ci am vrut ca într-un spatiu cât mai mic sa cuprind cele mai eficiente si cunoscute metode.
Se poate de asemenea folosi sucul de mladite verzi. Se va culege grâul atunci când frunza este de doar 10 cm. Se va trece apoi prin storcatorul de fructe împreuna cu putina apa. Se poate sa se foloseasca apoi asa cum este sau în combinatie cu diferite alte sucuri din alte fructe sau legume. În special este bine sa fie asociata cu sucul de morcovi.
Se mai poate face apoi o tinctura sau cu suc filtrat din care se va face o parte de suc si o parte de alcool alimentar de 40 de grade. Se va lua o lingurita diluata la o cana de 3 ori pe zi. Acesta se poate folosi chiar în cure de foarte lunga durata.
De asemenea se poate face tincturi si din grâu încoltit care sunt foarte eficiente.
Control glycemic

• Ajuta controlul glicemiei in mod natural
• Aprobat de Institutul de Bioresurse Alimentare