CAUTARE

Dupa afectiune

PRODUSE
CATEGORII

Plante medicinale

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

GORUNUL


Denumiri populare: brumat, cretar, gorin, gradun, gurun, jip, stejar alb, stânjer, slodun, trifon.
Se foloseste doar scoarta.
În traditia populara: coaja contine mult tanin si se folosea foarte mult la tabacit. De asemenea la vopsit în negru si galben în amestec cu sovârf, mar, lesie. Scoarta se folosea ca leac la ranile învechite, numite în Banat “gance”. Se fierbea cu frunza de nuc pisata, ori cu frunze de piersic si se tineau mâinile sau picioarele în zeama aceia.
Cu negreala din gogosile de frunze se ungea pecinginea. Dupa ce se usca, se spala cu otet si tratamentul se repeta pâna la vindecare.
Decoctul scoartei se tinea în gura contra durerilor de dinti. Decoctul ghindei prajite sau al scoartei se lua contra diareei.
Compozitie chimica: scoarta contine foarte mult tanin, derivati flavonici, substante peptice, saruri minerale, etc.
Actiune farmacologica: astringenta, hemostatica, antidiareica, dezinfectant.
Preparare:
-Se folosesc 2 lingurite de coaja maruntita, care se va pune la 250 ml apa. Se va fierbe timp de 10 minute dupa care se strecoara. Se pot consuma 2-3 ceaiuri pe zi.
-Cu 4 linguri de coaja maruntita la 500 ml fiert timp de 15 minute se poate folosi la tratamente externe, dupa strecurare.
Se poate folosi la urmatoarele afectiuni: alopecie, amigdalita, arsuri, ciclu abundent, colici abdominale, degeraturi, diaree, dureri de dinti, faringite, hemoragii anale, hemoragii nazale, hemoragii uterine, hemoroizi, hiperhidroza, incontinenta urinara, infectii diverse inclusiv intestinale, leucoree, metrite, rani-pudra de planta direct pe rana, rani purulente-ceai pus compresa pe pansament, stomatite, transpiratia picioarelor, ulceratii cronice ale pielii, vaginite.
Folosit de sute de ani ca unul dintre cele mai valoroase substante pentru tabacirea pieilor si de asemenea în multe tratamente ale afectiunilor omului sau animalelor aceasta planta este utila si astazi. S-a dovedit stiintific ca este foarte utila în afectiunile de mai sus si probabil se va folosi înca mult timp de acum încolo.
Hoodia Diet Complex: produsul de slăbit al vedetelor de la Hollywood, formula originală. Mai rapid şi mai eficient decât pilulele dietetice.