CAUTARE

Dupa afectiune

PRODUSE
CATEGORII

Plante medicinale

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

GINSENG

O alta planta mult utilizata si pe drept cuvânt este Ginsengul. Acesta are trei varietati: ginsengul chinezesc, ginsengul coreean sau ginsengul siberian.
Compozitie chimica: saponozide, taninuri, principii amare, vitaminele: A, B1, B2, B5, B6, B12, D3, E, acid folic penthenat de calciu, nicotinamide, mucilagii, ceruri, are zinc, un steroid care ajuta la întarirea sistemului imunitar, etc.
Actiune farmaceutica: sporeste capacitatea de aparare a organismului, normalizeaza functiile vitale. Are efecte deosebite asupra stimularii producerii de interferon. Întareste activitatea celulelor fagocitare ale organismului. Echilibreaza si stopeaza efectele stresului asupra organismului. Ajuta la producerea în organism a unor hormoni, ajutând prin acesta la împiedecarea hipertrofierii unor celule, etc.

Preparare:
-Se gaseste sub forma de casete (praf din radacina) care se vor lua conform prescriptiilor atasate.
-Radacina-se gaseste radacina care este cea mai utila-chiar daca costa mai mult. Se va marunti si la o parte de radacina se va pune 5 parti de alcool alimentar de 70 grade . Se închide bine sticla în care se pune închizându-se ermetic. Se va lasa apoi timp de 15 zile la temperatura camerei agitând des sticluta. Dupa 15 zile se va strecura. Se va turna apoi acest lichid în sticlute de capacitate mai mica. Se poate pastra la rece timp de 2 ani. Se va lua în functie de afectiune între 10 picaturi-o lingurita de trei ori pe zi diluata cu apa, înainte de mese. Ca tonic sexual se va lua o lingurita pe zi seara la orele 18 urmând sa-si faca efectul la 2 ore maximum. În timpul tratamentului cu aceasta planta nu se consuma alcool, cacao, cola sau cafea.        Mai trebuie spus ca radacina de Ginseng chinezeasca este mult mai activa ca celelalte. Se poate aclimatiza si la noi încercând chiar sa se cultive pe suprafete destul de mari pentru un simplu început.
Se poate folosi la urmatoarele afectiuni: adenom de prostata, afectiuni coronariene, afectiuni digestive, afectiuni dentare, afectiuni hepatice, afectiuni nervoase si psihice, afectiuni pulmonare, anemie, artrita, avitaminoze, boli inflamatorii, boli mentale, cancer, convalescenta, circulatie cerebrala a sângelui deficitara, climacteriu, colesterol în exces, degenerescenta, epilepsie, hipertensiune arteriala, hipotensiune arteriala-le regleaza în toate cazurile, hipoglicemie, îmbatrânire prematura, impotenta, imunitate, indigestii, infectii virale, insomnie-sa nu se ia dupa ora 18, memorie deficitara, menopauza, micoze, oboseala cronica, osteoporoza, polinevrite, rani, scleroza multipla, slabiciune generala, stres, trigliceride în exces, tuberculoza, tulburari de circulatie sangvina la orice nivel, tumori-le dizolva.
Aceasta planta este una dintre plantele foarte active si este normal ca este foarte des folosita tocmai pentru proprietatile deosebite care le are. Este utila atât barbatilor cât si femeilor pentru ca reface o serie de hormoni în organism.
Hepa-Tonic: îmbunătăţeşte funcţionarea ficatului, protejează celulele hepatice de acţiunea nocivă a alcoolului şi a medicamentelor prin detoxifierea ficatului.