CAUTARE

Dupa afectiune

PRODUSE
CATEGORII

Plante medicinale

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

GHIMPE SAU  HOLERA

Denumirea populara: angelica, coachezi, ghimpe lat, ghimpe mare, ghimpe paduret, iedera, maracina, merisor, spicul soarecelui.
În traditia populara: ceaiul sau decoctul se folosea contra umflaturilor, scrofulelor si dropicei. Se mai folosea pentru alinarea durerilor pricinuite de întepaturile insectelor.
Compozitie chimica: se utilizeaza partile aeriene (Herba Xanthii spinosi) recoltate în timpul înfloririi, contine un ulei esential, saruri de acizi grasi, calciu si potasiu, acid cafeic, acid clorogenic, flavone, fitosteroli, saponine, tanin, lactone (xantanina), ulei volatil.
Actiune farmacologica: are actiune decongestiva ferma în adenomul de prostata, putând în cazurile mai avansate sa duca la evitarea operatiei, aperitiv, diuretice, antiinflamator, anticongestiv, dezinfectant, diuretic, antidiabetic, antitumoral, stimuleaza peretii venelor.

Preparare:

-Din doua lingurite de planta maruntita sau chiar dintr-una singura se va pune în 250 ml de apa. Se va fierbe timp de 10 minute. Se strecoara apoi se vor consuma doua cani pe zi. Una dimineata pe stomacul gol si cealalta seara înainte cu 30 de minute de masa. Se poate consuma în acest fel în cure de lunga durata.
-Tinctura-se va face din 20 de grame de planta maruntita care se va pune la 100 ml de alcool alimentar de 70grade. Se va lasa la temperatura camerei pentru 15 zile dupa care se va strecura. În timpul acesta de 15 zile se va agita des pentru ca alcoolul sa poata sa extraga principiile active din planta. Dupa strecurare se va pune într-o sticla de capacitate mai mica. Se poate pastra în acest fel timp de 2 ani. Se va putea lua câte o lingurita de trei ori pe zi înainte de mesele principale cu 30 minute diluate cu putina apa. Se poate face tratament cu aceasta timp îndelungat.
Se poate folosi în urmatoarele afectiuni: adenom de prostata-preventiv sau chiar în cazurile mai grave, afectiunile aparatului urinar, ascita, boli infectioase, cancerul prostatei, cistite, cito-pielite, edeme, guta, hemoroizi, hipertiroidism, icter, litiaza renala, microlitiaza biliara, nefrite, prostatite, pilo-nefrita.
    Este contraindicat ca în timpul tratamentului cu aceasta planta sa se consume condimente, lactate fermentate, citrice, acrituri, muraturi, bauturi alcoolice, nici macar vin sau bere.
Tratamentele pentru prostata se pot complecta cu o serie de alte plante: pufulita, pedicuta, seminte de dovleac, ginseng, etc.
Se va administra însa în toate cazurile si seminte de bostan sub diferite forme. Se remarca faptul ca aceasta afectiune survine dupa o anumita vârsta, atunci când nu se mai produc suficienti hormoni în organism. Acest lucru se poate compensa foarte bine cu fitohormoni care sunt naturali si orice organism îi accepta mult mai usor ca pe cei sintetici. De asemenea se pot face o serie de concentrate din diferite plante, dar care obligatoriu trebuie sa contina si ginseng si atunci afectiunea va trece mult mai repede. Când este vorba despre o inflamatie sau o infectie care produce aceasta afectiune atunci vindecarile sunt surprinzator de rapide, mai ales daca se adopta tratamentul cu tincturi sau cu concentrate. Când este vorba despre o atrofiere care se petrece uneori o data cu vârsta mai înaintata atunci este normal ca se va trena vindecarea, care va veni foarte lent.

Hepa-Tonic: îmbunătăţeşte funcţionarea ficatului, protejează celulele hepatice de acţiunea nocivă a alcoolului şi a medicamentelor prin detoxifierea ficatului.