CAUTARE

Dupa afectiune

PRODUSE
CATEGORII

Plante medicinale

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

GHIMBIR

 În traditia populara: se fierbea în vin sau se plamadea în rachiu si se lua contra durerilor de stomac; se fierbea în vin cu alte mirodenii contra racelilor.
      Actiunea farmacologica: înlatura greata foarte eficient, ajuta la calmarea durerilor, se pare ca este foarte activa în lupta contra cancerului. Calmeaza tusa, elimina toxinele, tonic,  afrodiziac, stimuleaza pofta de mâncare, îmbunatateste memoria, ajuta la cresterea tensiunii arteriale.
Se folosesc radacinile care au actiune mai puternica ca restul plantei.

Preparare:

-Se poate consuma radacina rasa sub forma de praf, câte un vârf de cutit care se va pune sub limba pentru 10 minute dupa care se va înghiti cu putina apa.
-Decoct dintr-o lingurita de planta maruntita care se va pune la 250 ml de apa care se va fierbe timp de 2-3 minute. Se va strecura dupa care s poate consuma 2-3 cani pe zi.
-Tinctura-se va rade 20 de grame de radacina care se va pune la 100 ml alcool alimentar de 70 grade. Se va lasa pentru 15 zile agitând des. Se strecoara apoi se va folosi câte 10 picaturi pâna la o lingurita diluat în apa.
Se poate folosi la urmatoarele afectiuni: alopecie-spalaturi cu un decoct mai concentrat, anorexie-ceai sau tincturi, artrita-se poate face atât intern cu tinctura cât si extern, astm-în special tinctura dar si ceaiul, apoplexie-ajuta foarte mult indiferent sub ce forma se va folosi. Cancer-atât preventiv cât si în timpul tratamentului chimio-terapeutic. Circulatie proasta periferica-cura cu ceai si frectii cu tinctura. Disfunctii sexuale-este un afrodiziac. Dureri de articulatii, dureri reumatice-se poate face si o alifie. Dureri de dinti-se va tine local pâna la calmarea durerii, hipotensiune. Greata-este unul dintre cele mai eficiente mijloace de tratarea greturilor chiar de catre femeile gravide sau de catre copii. Memorie-o cura cu aceasta planta ajuta la mentinerea memoriei. Osteoporoza, paralizie, raceli, reumatism-cataplasme calde. Tulburari digestive, tuse.
• Singurul producator de Graviola aprobat de Institutul de Bioresurse Alimentare
• Suport immunitar puternic
• Sprijin in chimioterapie
• Amelioreaza starea de spirit