CAUTARE

Dupa afectiune

PRODUSE
CATEGORII

Plante medicinale

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

FUMARITA

 Denumiri populare: corcodan, fierea pamântului, fumatul pamântului, gusa porumbelului, iarba de curca, iarba fumului, saftarea.
În traditia populara: se folosea la boli de piele (bube dulci, pecingine, etc), de stomac si de splina. Cu decoctul se trata gingivita, clatindu-se gura cu ceai, tinându-se în gura, iar ceaiul se lua pentru curatirea sângelui. Fiarta în lapte se întrebuinta la boli de dinti, iar în apa pentru “cel perit”.
Compozitie chimica: planta contine acid fumaric, alcaloizii, (protopina, criptopina, coridalina) derivati fenantenici (bulbocapsina, dicentrina) tanin, rezine, mucilagii, substante amare, saruri minerale.
Actiune farmacologica: astringenta, antiinflamatorie, cicatrizanta.
Preparare:
-Din 2 lingurite de planta se macinata  se vor pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute dupa care se strecoara. Se pot consuma 2-3 ceaiuri pe zi.
Se poate folosi la urmatoarele afectiuni: acnee, renale, afectiuni buco-faringiene, afte, alergii digestive, amenoree, anemie, ateroscleroza, artrita, astenie, colici biliare, constipatie, dischinezie biliara, febra, gingivite, herpes, hipotensiune arteriala, infectii cronice ale pielii, oligurie, stomatite, urticarie.
Celadrin: cel mai eficient produs natural ce ajută la înlăturarea durerilor articulare (reumatism, artrite, artroze, luxaţii) şi la îmbunătăţirea mobilităţii articulaţiilor.