CAUTARE

Dupa afectiune

PRODUSE
CATEGORII

Plante medicinale

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

FLOAREA -SOARELUI

În traditia populara: semintele se foloseau la vopsit în galben si verde. Uleiul se folosea peste tot la prepararea diferitelor unguente si linimente.
Ceaiul din capitule florale se bea si se udau cu ele la tâmple si în moalele capului, pentru ameteala si dureri de cap.
Se mai bea contra tusei, raguselii, pojarului si a altor boli eruptive.
Cu florile se faceau abureli contra durerilor de cap. Cu semintele de floarea soarelui se afumau, contra durerilor în urechi.
În alte parti se turna ulei caldut în ureche. Decoctul se lua contra frigurilor.
       Compozitie chimica: acizi grasi nesaturati, vitamine, fosfatide, glucide.
Actiune farmacologica: este semisicativ fiind format din gliceridele acizilor oleic si linoleic
Se întrebuinteaza ca vehicul la prepararea diferitelor uleiuri si solutii uleioase injectabile, dupa o prealabila purificare si neutralizare.
În tratamentele naturiste se foloseste foarte mult uleiul de floarea soarelui presat la rece, care este foarte util într-o serie de afectiuni singur sau în diferite combinatii.

   Preparare:

-1 lingurita de ulei dimineata la trezire în cura de mai multe zile. Apoi se va culca 10 minute pe partea dreapta. Se va face în cura de câteva zile. Se mai pot lua însa si 2 linguri de supa pline cu ulei seara la culcare mai multe zile la rând.
-Se prepara diferite uleiuri cu plante descrise la plantele respective, de asemenea folosirea lor este tot acolo trecuta.

-Creme se foloseste la fel cum este descris la plantele cu care se foloseste, pentru ca este mult mai eficient daca este folosit împreuna cu alte plante medicinale.

-Extern se foloseste la afectiunile de mai jos în strat subtire aplicat de 2 ori pe zi. Ca ecran pentru soare se poate unge pielea înainte de a se expune la soare.
-Se poate combina cu foarte multe plante medicinale.

-Semintele se pot consuma zilnic câte 100 g de mai multe ori în diferite afectiuni. Unt foarte utile la tratamentele interne. Se pot de asemenea curata (exista în comert gata curatite) de coaja si macina daca aveti probleme cu dantura.
Se poate folosi la urmatoarele afectiuni: arsuri inclusiv cele solare, ateroscleroza, atonii ale vezicii biliare, blenoragie, bronsite, cancer, colesterol în exces, eczeme cronice eritemato-scuamoase, erizipel, hemoroizi, hipercolesterolemie, iritatii cutanate, insolatii, otraviri cu metale grele-leaga sarea acestora ajutând la eliminarea lor, sarcoame.