CAUTARE

Dupa afectiune

PRODUSE
CATEGORII

Plante medicinale

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

FECIORICA SAU SAPUNASUL

Denumiri populare: sapunasul, iarba faptului
Compozitie chimica: se folosesc partile aeriene în timpul înfloririi, contine derivati  cumarinici, saponozide, flavonoide si ulei esential.
Actiune farmacologica: produsul are proprietati diuretice si mareste excretia clorului si ureei.
În traditia populara: cu decoctul plantei se spalau pe mâini cei care aveau pojar pe ele. Era una din cele “99 de buruieni de fapt” pomenite în popor. Se mai foloseau si pentru “dat” când omul “saca din puteri, când capata în tot trupul dureri si tuseste”, boala care se credea ca se primea în urma vrajmasilor dusmanilor”.
Planta se punea în apa neânceputa si se descânta de 3 ori, apoi se dadea bolnavului sa bea, miercurea în pragul usii, vinerea la râu si duminica iar în prag. Se mai întrebuinta contra surparii.
Preparare:
-Infuzie- 2 lingurite se vor pune la 250 ml de apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute dupa care se strecoara. Se pot consuma 2-3 cani pe zi.
-Decoct -2 lingurite de planta maruntita se vor pune în 250 ml de apa care se va lasa sa fiarba timp de 10 minute apoi se strecoara. Se pot consuma 2-3 cani pe zi sau se pot folosi la tratamentele externe, în comprese sau pansamente.
Se va putea folosi la urmatoarele afectiuni: afectiunile vezicii urinare, albuminurie, cistite cronice, litiaze renale, litiaze biliare, prost
Sanatea sexuala

• Poate creste apetitul sexual
• Ajutor a mentine erectiei
• Aprobat de Institutul de Bioresurse Alimentare