CAUTARE

Dupa afectiune

PRODUSE
CATEGORII

Plante medicinale

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

FAGUL 

      În traditia populara: în unele parti se despicau fagii grosi si se luau fâsiile subtiri de la mijloc, care învelesc maduva, se faceau tigari din ele si se fumau pentru “naduseala”.
       Pentru negi, se punea cenusa din lemn de fag într-o oala cu apa, se fierbea mai bine de o ora, apoi se spalau negii, de mai multe ori pe zi.
Ceaiul din coaja de fag se lua contra diareei grave. Cu ramurile tinere si frunzele se faceau  bai contra reumatismului.
Compozitia chimica :
-Frunzele-compusi de natura flavonica, acid elagic, acid cafeic, acid cumaric, cvercetina, tanin, substante minerale.
-Lemnul-celuloza, lignina, ceruri, grasimi, substante minerale.
Gudronul obtinut din lemn: crezoli, giacol, etc.
-Scoarta: celuloza, pentozani, lignina, substante tanante, substante minerale.
Proprietati farmacologice: gudronul se foloseste în foarte multe afectiuni ale pielii si pentru afectiunile aparatului respirator.
-Scoarta-febrifuga, antidiareica, tonic amara.
-Lesia se poate folosi (obtinuta prin fierberea cenusii obtinute din lemne arse) la tratarea  verucilor si negilor
Preparare:
Decoct dintr-o lingurita de scoarta sau frunze la 250 ml apa se va fierbe timp de 10 minute dupa care se strecoara. Se pot folosi 2 cani din acest ceai. Extern se va folosi un cei dublu ca si concentratie.
Infuzie. Se va pune o lingurita de frunze maruntite le o cana de apa clocotita. Se va lasa timp de 10 minute acoperit dupa care se va strecura. Se pot consuma 2-3 cani pe zi din acest ceai.
            Se va folosi la urmatoarele afectiuni: afectiuni  dermatologice diverse, boli pulmonare cronice, boli reumatice, dizenterie, diaree, dureri reumatice, febra, guta, litiaza urinara, malarie, negi, rani greu vindecabile-se va pune praf de planta, veruci, viermi intestinali.
Din aceasta planta se obtine gudronul dermatologic, care se foloseste foarte mult în afectiunile dermatologice, foarte diverse în special în farmacii.

Calcium Coral + Vitamina D3 Forte: calciu obţinut din coralii fosilizaţi din apele oceanice, cu vitamina D3 şi magneziu. Pentru sanatatea sistemului osos.