CAUTARE

Dupa afectiune

PRODUSE
CATEGORII

Plante medicinale

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

ECHINACEEA


Compozitie chimica: derivati ai acidului cafeic, polizaharide, glicoproteine, ulei volatil, saponine, flavone, fermenti, vitamine, etc.
Actiune farmaceutica: purifica sângele si sistemul limfatic, opreste procesele supurative, antiseptic, analgezic, antibacterian si antiviral.
Mod de preparare:
-Cel mai eficient mod este tinctura-se va face din 20 grame de radacina maruntita care se va pune în 100 ml de alcool de 70 grade. Se va lasa timp de 15 zile la temperatura camerei agitând des preparatul. Dupa aceasta perioada se va strecura si se poate folosi. Se va lua 10-40 picaturi de trei ori pe zi, înainte de mese în dilutie cu putina apa.
    Mentionam însa ca se pot prepara si decocturi din 2 lingurite de planta maruntita care se va fierbe timp de 10 minute în 250 ml apa. Se strecoara apoi putându-se consuma 2 astfel de ceaiuri pe zi.
Se poate folosi la urmatoarele afectiuni: acneea juvenila, adenoide, afectiuni renale, biliare, respiratorii, digestive, amigdalite, angine, bronsite cronice, blefarite, cervicita, colecistita, conjunctivitele, diabet, eczeme, furunculoza, gripa, guturai, herpes, infectii ginecologice si urinare, insuficienta renala, urinara, orjelet, otita, plagi purulente, prostatite, rani, rino-sinuzite, septicemie, stomatita, tuse convulsiva, vaginita, zona-zoster.
    Este poate cea mai cunoscuta planta, care reface foarte rapid imunitatea fiind indicata în orice afectiune, fara nici o contraindicatie. Este de asemenea utila chiar si în cazurile gripale. Din aceasta planta se fac foarte multe medicamente sau chiar vaccinur