CAUTARE

Dupa afectiune

PRODUSE
CATEGORII

Plante medicinale

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

DROBITA

Denumiri populare: bobitei,  braba, dinitra, drebsoi, drog, flori galbene, genistra, grozama, inistrea, lemnul bobului, schinistra, sinistra.
Se foloseste planta care se culege în timpul înfloririi.
În traditia populara: se colora în verde si galben. Ceaiul din tulpinile florifere se lua contra durerilor de stomac. Se mai foloseste pentru vopsirea parului în galben-deschis.
Compozitie chimica: are substante amare, coloranti, ulei eteric, flavonozide, sparteina, citizina, genistina, luteolina, substante amare, mucilagii, saruri minerale, etc.
Actiune farmacologica: are proprietatea de a stimula secretiile gastrice, continând substante amare este indicat în lipsa poftei de mâncare. Este un depurativ, diuretic si totodata laxativ. Semintele sunt un puternic purgativ. Actiunea externa este de cicatrizare si epitelizare.
Preparare:
-Se va face un ceai din 2 lingurite de planta maruntita la 250 ml apa clocotita. Se lasa apoi acoperit timp de 10 minute dupa care se strecoara si se pot consuma 2-3 ceaiuri din acestea pe zi.
Se utilizeaza în urmatoarele afectiuni: constipatie, hipotiroidie, reumatism, splina-chiar în cazurile tumorale, vopsirea parului în galben.
Detoxifiera colonului

• Sursa excelenta de fibre solubila
• Ajutor la constipatie