CAUTARE

Dupa afectiune

PRODUSE
CATEGORII

Plante medicinale

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

DOVLEACUL

     Sunt foarte multe specii de dovlecei: dovleci turcesti, bostan, etc. Majoritatea acestora au aceleasi proprietati medicinale si chiar compozitia chimica mult asemanatoare. Nu identica, dar asemanatoare. Având în vedere acest lucru vom trece numai un singur soi.
Denumirile populare nu sunt importante pentru ca fiecare cunoaste dovleacul indiferent cum se numeste acesta în localitatea unde domiciliaza omul.
În traditia populara: dovleacul copt se lega la gât pentru gâlci. Vrejul se punea în scaldatorile celor slabi si bolnaviciosi.
 În unele parti, copiii, în ziua bubatului din 4-5-6 decembrie, nu numai ca nu aveau voie sa manânce seminte, dar se si “îmbarburau” cu dovleac copt, în lipsa mierii sau a dulcetii, ungându-se cu el pe fata, ca sa fie dulce ca el. Dovleacul care se cocea pentru “îmbarburatul copiilor” nu se punea în spuza, ca sa nu iasa varsatul des ca spuza.
Compozitie chimica: pulpa-vitamina A, saruri minerale, hidrati de carbon, protide.
Semintele: ulei, protide, fitosterine, lecitina, rezine si enzime.
Actiunea farmaceutica: vermifug, laxativ, diuretic, sedativ, semintele antihelmitice destul de puternice, tenifug.
Preparare:
-Pulpa de dovleac se poate consuma sub forma de suc obtinut cu storcatorul de fructe-foarte util mai ales în retentiile hidrice.
-Ras (pulpa) în diferite salate
-Fiert si consumat cu diferite condimente.
-Semintele curatate se pot trece prin masina de tocat apoi se vor pune în miere în cantitati egale si se vor lua  cazul viermilor intestinali câte 2-3 lingurite dimineata pe nemâncate.
 -Seminte de dovleac necuratate (cu coaja cu tot) se vor trece prin masina de carne dupa care se vor pune cu 250 ml de apa la fiecare 2 lingurite. Se vor fierbe timp de 15 minute dupa care se vor strecura. Acest preparat este foarte bun sa se consume câte  2-3 cani pe zi în toate afectiunile prostatei. De asemenea se va putea consuma în cazul constipatiei.
-30-40 g de seminte curatate si macinate se dau copiilor contra viermilor sau teniei si la adulti 60-80 g în ambele cazuri se da pe stomacul gol. Dupa ½-2 ore de la administrare se ia un purgativ, de preferinta ulei de ricin.
Se pot folosi la urmatoarele afectiuni: afectiuni cardiace, arsuri, ascaridoza, ateroscleroza, bube dulci, cancer- în dieta, cancer ocular si esofagian, colita de putrefactie, constipatie, diabet si complicatiile sale, dispepsii, dizenterie, enterite, hemoragii oculare(cu Afin), hemoroizi, infectii urinare, insuficienta renala, leucemie-suc împreuna cu suc de sfecla rosie, paraziti intestinali, plagi atone, prostatite sau alte afectiuni ale prostatei, retentii hidrice, tenie.
            Bine înteles ca exista foarte multe retete în fiecare sat câte una mai speciala poate, însa în mare putem sa spunem ca retetele de mai sus sunt suficiente pentru afectiunile enumerate. Se pot face însa diferite combinatii, cu vin, miere, etc. Acestea însa nu vor influenta în rau tratamentul.
De fapt se recunoaste ca fiecare om este unic si ceea ce se potriveste unuia, nu trebuie neaparat sa se potriveasca si celuilalt. Fiecare va alege de fapt ceea ce i se potriveste mai bine. 
Hoodia Diet Complex: produsul de slăbit al vedetelor de la Hollywood, formula originală. Mai rapid şi mai eficient decât pilulele dietetice.