CAUTARE

Dupa afectiune

PRODUSE
CATEGORII

Plante medicinale

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

DEGETELUL ROSU

În scopuri terapeutice se întrebuinteaza numai frunzele (Folium Digitalis purpurea) recoltate atât în primul an, cât si în al doilea de vegetatie. Produsul are miros slab si gust amar.
Compozitie chimica: heterozide cardiotonice si flavonozide; saponozidele de natura steroidica din frunze desi sunt lipsite de activitate terapeutica, totusi joaca un rol important deoarece maresc resorbtia heterozidelor cardiotonice la nivelul intestinelor, potentând, astfel actiunea lor în organism
Actiune farmacologica: ca si în cazul degetelului lânos, heterozidele cardiotonice produc o crestere a puterii de contractie a miocardului, care este urmata de o rarire a batailor inimii, prelungirea conducerii influxului nervos prin miocard si o usoara crestere a excibilitatii centrilor heterotropi cardiaci având, astfel loc o ameliorare a circulatiei generale a sângelui, cu cresterea oxigenarii tesuturilor, înlaturarea stazei si edemelor si cresterea puternica a diurezei.
Întrebuintari: pulberea de degetel rosu titrata biologic (0,1-1 g în 24 ore) în comprimate sau maceratia la rece (în aceiasi doza) se administreaza în insuficienta cardiaca cronica.
Administrarea se face numai sub supraveghere medicala, iar prepararea maceratului din frunze va trebui efectuata numai în farmacii.
Se foloseste: la afectiunile cardiace.
Control glycemic

• Ajuta controlul glicemiei in mod natural
• Aprobat de Institutul de Bioresurse Alimentare