CAUTARE

Dupa afectiune

PRODUSE
CATEGORII

Plante medicinale

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

DAFIN

În traditia populara: fructele boabe ovoide, contin ulei eteric si o substanta grasa. Se extrage din ele untul de dafin (oleum lauri), întrebuintat la prepararea unor unguente. La noi se cultiva ca planta ornamentala.
Cu foile si boabele de dafin se prepara o alifie, pentru ranile care nu se vindecau cu alte leacuri. Frunzele, bine pisate si muiate în rachiu, se luau contra frigurilor. Amestecate cu balega de oaie, se puneau în legaturi contra durerilor la picioare.
Folosit de catre romani, care faceau din frunzele acestea cununi pentru învingatori, azi se mai foloseste doar pentru efectele care le are în tratamente sau ca si condiment.
Proprietatile acestor frunze: se pot folosi, însa doar în cantitate mica pentru ca pot produce voma. Previn fermentatiile nocive din tubul digestiv, antiseptic intestinal sau extern, combate bronsita cronica
Preparare:
-Decoct din 2 lingurite de frunze fierte timp de 10 minute în 250 ml apa. Se strecoara si se vor consuma în cursul zilei cu înghitituri mici.
-100 g de frunze se maruntesc apoi se pun într-o sticla si se umezesc cu alcool. Se lasa 24 ore, dupa care se pune peste ele ulei pâna la 1 litru. Se lasa 4-6 saptamâni dupa care se strecoara. Ca sa se faca mai repede se fierb pentru 3 ore pe Bain-Marie apoi se strecoara. Se pot folosi câte o lingurita de 3 ori pe zi sau se folosesc ca si condiment la diferite salate sau mâncaruri.
Uleiul acesta se poate folosi si la diferite dureri când se aplica cald pentru calmarea durerii.
Se folosesc la urmatoarele afectiuni: anorexie, atonii stomacale, betie-trezeste din betie si totodata se pot folosi pentru dezobisnuirea de alcool, boli nervoase-calmant, bronsite chiar cronice, fermentatii digestive, gastralgii, gripa, infectiile gurii, infectii intestinale, otraviri, paralizii-alifie si se fac frectii, raguseala (laringita), reumatism cronic sub forma de ceai sau alifii, spasme (le calmeaza un ceai slab).
si astazi este socotita una dintre plantele condimentare care nu pot lipsi din nici o bucatarie. Frunzele uscate folosite la ciorbele mai grele le face mult mai digeste. Este suficient sa dam exemplul ciorbei de fasole boabe  care fara aceste frunze ar produce multe deranjamente la stomac si foarte multa lume nu ar mai putea sa consume fasolea
Prostate Cocktail Serenpure: protejează-ţi prostata cu o combinaţie sinergistică a mai multor extracte care au ca scop menţinerea unei prostate sănătoase