CAUTARE

Dupa afectiune

PRODUSE
CATEGORII

Plante medicinale

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

BUSUIOCUL DE CÂMP


Denumiri populare: busuiocul cerbilor, buruiana de buba rea, busuioc de câmp, coroaba, gluga ciobanului, iarba lui Antonie, iarba lupariei, iarba neagra, izma salbateca, plescarita, sopârlaita.
În traditia populara: frunzele crude se aplicau pe bube, pe zgaiba. Cataplasmele cu frunze taiate, tinute în undelemn, se puneau pentru a alina durerile de cap.
Amestecate cu frunze de floarea vaduvelor (Succisa pratensis), se întrebuintau contra buboaielor si antraxului.
Ceaiul si decoctul se lua în boli de gura si de gât, precum si contra diareei.
Se mai folosea ca afrodiziac singura sau cu dumbat ( Teucrium chamaedris) si corzile vânatorului.
Compozitie chimica: partile aeriene contin tanin, rezine, rutozid, hiperozid, substante amare, ulei volatil, saruri minerale, etc.
Proprietati: diareice, antiinflamatorii, antitusive, cicatrizante, antibiotice.
Forme de preparare:
-Infuzie- 1 lingurita de planta maruntita se va pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute, apoi se strecoara. Se poate îndulci cu miere daca nu aveti diabet. Se poate consuma 3 cani pe zi.
-Pulbere; de planta uscata obtinuta cu râsnita de cafea. Se va pune un vârf de cutit, pâna la o lingurita sub limba de 3 ori pe zi. Se tine timp de 10 minute, apoi se înghite cu putina apa.
Tot acest praf se poate utiliza pentru prepararea unei creme care se face cu o parte planta si o parte grasime (unt , sau untura) Se va freca si se omogenizeaza. Se aplica extern de 2 ori pe zi în strat subtire. Se poate face în amestec si cu praf de sunatoare sau de tataneasa când va fi mai eficienta.
Tinctura: 1 parte praf si 5 parti alcool alimentar de 70 grade . Se tine 15 zile apoi se strecoara. Se va folosi câte o lingurita de 3 ori pe zi diluat în putina apa.
Se poate folosi la urmatoarele afectiuni: amigdalita, anorexie, astma, bronsita, bube, colici, colita, diaree, faringita, furuncule, gastrita, guturai, hemoroizi, infectii urinare, laringita, migrene, meteorism, raguseala, rinite, stimularea functiei sexuale, tuse, stimularea sistemului nervos.
Skin Hair and Nails: singurul produs din România cu 3000 mg de biotină, pentru o piele de invidiat, un păr strălucitor şi unghii perfecte