CAUTARE

Dupa afectiune

PRODUSE
CATEGORII

Plante medicinale

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

BARBA URSULUI

Denumiri populare: barba- ursului de bame, barba sasului.

În traditia populara: decoctul tulpinilor sterile scoase cu radacina cu tot si fierte înfundat într-o ulcica se tinea în gura copiilor contra durerilor de dinti, iar cu plantele se faceau oblojeli la falca.

Fiertura preparata din tulpini sterile se dadea contra  bolilor de piept. Se mai întrebuinta împreuna cu iarba baloasa ( Centaureea austriaca), fierte în bere, cu miere si putina piatra acra pentru bolile de blenoragie. În multe parti se lua contra durerilor de rinichi. Cu flori de nalba decoct se da contra polutiilor.

Compozitie chimica: tulpinile sterile contin oxizi de siliciu, saponina, flavonozide, compusi azotati.
Actiune farmacologica: se foloseste doar extern unde produce la bai o puternica dezintoxicare a organismului si o mai rapida cicatrizare în afectiunile dermatologice.

Preparare:

-Se foloseste doar la tratamentul extern asa ca vom pune 50 g de planta maruntita la 5 litri de apa. Se va fierbe apoi timp de 30 minute, se strecoara apoi în cada unde se va sta 30 minute. Pentru comprese pe rani sau cataplasme pe umflaturi se va pune 2 linguri de planta maruntita în 250 ml de apa si se va fierbe timp de 15 minute. Se va strecura si cu acest ceai se pot face comprese pe locurile afectate. Cataplasmele se vor face cu planta fiarta. Se va tine în functie de toleranta între 2 ore, pâna la 8 ore, local.
Se poate folosi la: ascita, edeme, rani, umflaturi, etc.

Contraindicatii:

Sub nici o forma nu se va folosi intern.
Hepa-Tonic: îmbunătăţeşte funcţionarea ficatului, protejează celulele hepatice de acţiunea nocivă a alcoolului şi a medicamentelor prin detoxifierea ficatului.