CAUTARE

Dupa afectiune

PRODUSE
CATEGORII

Plante medicinale

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

BANUTEI


Denumiri populare: paralute, margarete pitice.
În traditia populara: se folosea ca leac în bronsite. Planta se spala, se pisa, se storcea, iar sucul obtinut se amesteca cu zahar candel si se lua de mai multe ori pe zi. Unii o fierbeau bine acoperita, decoctul îl amestecau cu miere si preparau un sirop din care luau 1-2 linguri pe zi contra bronsitei cronice.
Compozitie chimica: saponine, substante tanante, mucilaginoase, ulei eteric.
Actiune farmaceutica: produce o lubrifiere a sputei, usureaza respiratia se indica mai ales la bolile aparatului respirator. De asemenea este diuretica, ajuta chiar la diferite afectiuni la refacerea celulara.
Mod de preparare: se pot consuma proaspete în salate de cruditati taiate marunt. Se mai pot taia crude sau uscate marunt si se amesteca cu miere. Se iau în acest caz câte o lingurita de mai multe ori pe zi.
Ceai: 1 lingurita de flori maruntite la 100 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute, dupa care se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi.
În cazul în care se va folosi extern se va dubla cantitatea de planta.
Este bine ca dupa 15 zile de tratament sa se faca o pauza de 15 zile.
Unguente: la 100 g grasime (untura de porc, unt fiert înainte pentru îndepartarea impuritatilor) se va adauga 50 g de planta macinata fin.
Se fierbe timp de 3 ore pe baia de apa. Se strecoara calda, apoi se pune la rece în cutiute mici. În cazul în care se doreste sa fie mai consistenta se poate adauga putina ceara de albine încalzind din nou tot pe baie de apa pentru topirea cerii. La racire se va mesteca bine pentru ca are tendinta sa se stratifice.
În aceasta crema se poate pune putin propolis brut (10- 20 g) si se topeste din nou, amestecând pâna la racirea completa. Se va tine la rece în cutiute mici.
Praf: se transforma în praf planta cu râsnita de cafea. Se va lua câte un vârf de cutit 1 lingurita de trei ori pe zi. Acesta se va tine sub limba timp de 10 minute, dupa care se va înghitii cu putina apa.
Tinctura - o parte planta macinata se va pune într-o sticla care are capac ermetic. Se mai adauga 250 ml alcool alimentar de 70 grade . Se va tine la temperatura camerei timp de 15 zile agitând zilnic de mai multe ori. Se strecoara, se pune în recipiente mai mici închise ermetic. Se poate folosi timp de 2 ani, daca a fost pastrata la rece, bine închisa.
Se poate folosi la urmatoarele afectiuni: abcese, ascita, astma, balonari, bronsite cronice si acute, boli la buze, cancer pulmonar, sau sân, ciroza, comotii cerebrale, constipatie, dureri de cap, edeme inflamate, digestie lenta, furuncule, gaze intestinale, hepatite, insuficienta renala, intoxicatii, iritatiile pielii, litiaza renala cu urati, micoze, migrene, ochi inflamati, pemfigus, pete pe fata, pleoape înrosite, porfirie, rani, reumatism, tumori, tuse.

Support intestinal

• Poate combata bacteria helibacter pylori
• Folosit istoric de mai mult de 2500 ani
• Suporta sanatatea gastro-intestinala şi sănătatea orală