CAUTARE

Dupa afectiune

PRODUSE
CATEGORII

Plante medicinale

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

ASMATUI


Denumiri populare: asmatuc, asmatuchi, asmatile, asmatuchi, asmatuc, cherval, hasmaciuca, hasmatuchi, hasmaciuc, hiasma, tulburea, turburea.
În traditia populara: cultivata pe alocuri pentru cerinte culinare, frunzele se foloseau la salata sau condiment.
Lastarii se foloseau contra bolilor de piele. Ceaiul din lastari floriferi se ia ca stimulent, diuretic. Se mai lua pentru hemoragii uterine.
Compozitie chimica: ulei eteric 0,03% compus din glicozidul apiina, metilcavicol, osmorizol, asmarizol, uleiuri grase, substante amare, vitamine B, C. Saruri minerale, etc.
Actiune farmaceutica: antiinflamator, tonic, cicatrizant, rezolutiv.
Mod de preparare: se va face un cei din 2 lingurite de planta care se vor pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute, dupa care se strecoara. Se pot consuma 2 cani pe zi. Se poate folosi durate lungi fara efecte secundare nedorite.
În cazul în care se va folosi extern se va folosi cantitate dubla de planta.
Se poate face si crema în care în 100 g grasime (untura de porc, unt, vaselina, lanolina, etc) se va fierbe pe baia de apa 50 g de planta maruntita timp de 3 ore. E strecoara si în cazul în care se doreste ca sa fie mai consistenta se va mai adauga si ceara de albine 20 g sau chiar mai mult daca se va dori o crema mai consistenta.
Se poate folosi la urmatoarele afectiuni: afectiuni oftalmologice (comprese caldute pe ochii închisi), amenoree, blefarita, constipatie, cuperoza, eczeme, faringite, galactagog (creste cantitatea de lapte la tinerele mame), herpes, hidropizie, hemoroizi, inflamarea pleoapelor, întepaturi de insecte, litiaze, leziuni iritante, prurit, retentii urinare, ulceratii faringiene si bucale, stomatite. Se poate folosi si în combinatii cu alte plante medicinale. Fructele se folosesc si ele la boli de piele, afectiuni oculare, cuperoza.
Sucul proaspat este bun pentru afectiuni oculare, punându-se direct în ochi.
Sanatea sexuala

• Poate creste apetitul sexual
• Ajutor a mentine erectiei
• Aprobat de Institutul de Bioresurse Alimentare