CAUTARE

Dupa afectiune

PRODUSE
CATEGORII

Plante medicinale

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

ANIN NEGRU


În traditia populara: lemn usor moale, putin durabil pretuit pentru furnire si constructii sub apa. Scoarta se folosea peste tot pentru colorare în negru.
Frunzele crude se puneau pe taieturi, cu cele palite în foc se oblojeau ranile, iar pisate si amestecate cu sare se puneau pe paducei. În tinutul Sucevei trei bolnavi de gusa rodeau împrejur coaja de pe trei arini, în ziua de vinerea seaca.
Scoarta de arin negru se punea pisata cu faina pe bube rele. Se mai faceau bai contra transpiratiei picioarelor si a reumatismului.
in unele parti se puneau în pat ca sa doarma bolnavul de reumatism pe ele, se schimbau mereu, timp de câteva saptamâni. Se mai întrebuinta coaja contra durerilor de masele. Ceaiul din muguri se lua contra durerilor de stomac, iar decoctul ametilor contra diareei.
Se foloseste extrem de rar si doar în sate tot pentru afectiunile folosite traditional
Actiune farmaceutica: se folosesc scoarta, mugurii, frunzele. Sunt un tonic amar, antiseptice, dezinfectante, sudorific, astringent, antidiareic, cicatrizant, hemostatic, etc.
Se foloseste la urmatoarele afectiuni: afectiuni gastrice cu hemoragii chiar, afectiuni dermatologice, diaree, dureri stomacale, enterite, febra, hemoragii usoare, leucoree, oprirea secretiei de lapte, reumatism, transpiratii abundente, stomatite, ulceratii.
Preparare:
- 1 lingurita de frunze maruntite, coaja sau muguri zdrobiti se pun la 250 ml apa. Se fierbe apoi timp de 5 minute. Se strecoara. Se pot consuma 2-3 cani pe zi. Extern se va dubla cantitatea de planta.
Tinctura din muguri. Se vor lua câte 10 picaturi o lingurita de 3 ori pe zi. Exista gata preparata în orice magazin de produse naturiste si este foarte eficienta. Este preparata de catre Plantextract- Cluj-Napoca.
În cazul în care optati pentru acest preparat este foarte simplu, pentru ca aceasta firma va ofera si detaliile de administrare, pe care va trebui sa le respectati.