CAUTARE

Dupa afectiune

PRODUSE
CATEGORII

Plante medicinale

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

AMARALA

Denumiri populare: amareala
În traditia populara: se folosea la varsat, în boli de piept si la bai contra reumatismului. Se fierbea si în lapte dulce cu care se spalau copiii pe fata, ca sa nu le ramâna pete dupa varsat. Din tulpini florifere se facea un ceai contra tusei si durerilor de piept. Lastarii floriferi se utilizau sub forma de infuzie sau sirop pentru combaterea tusei, catarului, astmei, gripei, bronsitei, etc.
Compozitie chimica: saponine triterpenice, substante amare (poligalina), materii tanante, salicilat de metil sub forma de glicozida si saponine terpenice.
Actiune farmacologica: excita secretiile si în special secretia bronhica.
Mod de folosire: se foloseste 2 lingurite de planta maruntita se vor pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute, dupa care se strecoara. Se poate îndulci cu miere poliflora, daca nu aveti diabet. Se pot consuma 2-3 cani pe zi în tratamente de lunga durata.
-2 lingurite de planta se vor pune cu 250 ml apa si se vor fierbe timp de 15 minute. Se strecoara. Se pot consuma 2-3 cani pe zi în special la bronsite, astma, etc, ca expectorant.
Se foloseste la urmatoarele afectiuni: astm, bronsite, cataruri respiratorii, gripa, tuse.
Se pot consuma câte maxim 3 cani pe zi si nu este indicata supradozarea sau folosirea unei perioade mai lungi de tratament pentru ca organismul sa nu devina alergic.