CAUTARE

Dupa afectiune

PRODUSE
CATEGORII

Plante medicinale

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

ALUN

În traditia populara: a avut multe întrebuintari magice, casnice, medicinale.
Cu un betigas de alun verde înfierbântat în spuza se ardeau paduceii din talpa.
La bube dulci, eczeme si pecingine se folosea seva ce iese din capetele verzi, când sunt puse pe foc, sau se spalau cu decoctul din coaja si frunze.
În Braila, alunele se pisau, se puneau în rachiu de drojdie cald, amestecat cu undelemn si se dadea contra vatamaturii.
În Vâlcea ceaiul din flori de alun se dadea în boli de piept. În Moldova se faceau bai la copii slabi  cu ramuri fierte.
Cu alune arse si muc de lumânare se seu se ungeau copii pe sprâncene, ca sa le creasca mari si negre.
Compozitie chimica: fructele contin ulei, amidon, zahar, beta- caroten, hidrati de carbon, calciu, fier, fosfor, grasimi proteice, zinc, seleniu, sulf, etc. Scoarta si frunzele tanin, ulei eteric, quercitina. Fructele contin aproape 70% din greutate materii grase si aproape 20% materii azotate.
Actiune farmaceutica: infuzia de alun frunze este depurativa pentru sânge. Polenul florii se foloseste cu succes în epilepsie. Decoctul scoartei în tratamente externe la ulcere varicoase si alte boli dermatologice chiar atone.
Preparare- fructele se pot consuma dupa ce se înlatura coaja. Se pot macina si se amesteca cu miere poliflora.
Ulei de alune- presat la rece este foarte util contra teniei. În acest caz se va lua câte o lingurita pe nemâncate câteva zile la rând. Tot acest ulei se mai foloseste si la diferite preparate cosmetice, deoarece uleiul de alune ajuta la o mai buna lubrifiere a pielii în cazul pielii uscate la ihtioza, psoriazis, etc.
Frunzele de alun- se folosesc la prepararea unei infuzii facute din 2 lingurite de frunze zdrobite care se vor pune în 250 ml apa clocotita. Se tine apoi acoperit pentru 10 minute, dupa care se strecoara. Se foloseste de exemplu împreuna cu ceaiul de castan în afectiuni circulatorii ca; varice, flebite sau alte afectiuni ale inimii.
Tinctura din frunze; o parte frunze de alun maruntite se pun la 5 parti de alcool alimentar de 70 grade se tin la temperatura camerei timp de 15 zile dupa care se strecoara. În timpul acesta se vor agita de mai multe ori pe zi pentru a extrage principiile active din plante.
Se va folosi diluat o lingurita în 100 ml apa. Se poate folosi si 10 picaturi în afectiuni mai usoare. Se poate folosi de 3 ori pe zi chiar si în cure de lunga durata.
Praf din frunze de alun; frunzele uscate se macina cu râsnita de cafea, se cern apoi prin sita fina. Se va lua câte un vârf de cutit sub limba de 3 ori pe zi. Se va tine apoi timp de 10 minute, dupa care se înghite cu putina apa.
Macerat în vin; scoarta 50 g macinata se pune la 1 litru de vin de buna calitate, preferabil alb, se tine apoi timp de 8 zile agitând des, dupa care se strecoara. Acest preparat poate fi folosit la rani atât intern cât si extern, ulcere varicoase, stomacale,  sau chiar rani vechi, etc.
Se poate consuma intern câte 50 ml de 3 ori pe zi în cazurile în care se doreste refacerea circulatiei sângelui sau în alte afectiuni.
Mugurii de alun; se fac din 1 parte muguri proaspeti zdrobiti si 5 parti alcool alimentar de 70 grade . Se tin o perioada de 15 zile agitând des pentru ca sa se extraga principiile active din planta. Se strecoara. Se pun în sticlute de capacitate mai mica la rece. Acest preparat contine un hormon de crestere foarte util în foarte multe afectiuni. Tinctura de muguri de alun în combinatie cu tinctura de castan 1 la 1 este utila în cazurile de afectiuni circulatorii sau paralizii.
Copii vor lua câte 5-15 picaturi de 3 ori pe zi în functie de vârsta si greutate diluate în ceai, iar adultii pot sa ia câte o lingurita de 3 ori pe zi. Se poate întrebuinta si la afectiunile datorate batrânetii.
Aceasta tinctura o gasiti gata preparata de Plantextract Cluj la orice magazin de produse naturiste sau Plafar. În cazul în care o luati preparata va trebui sa respectati instructiunile de administrare ale producatorului.
Se indica la urmatoarele afectiuni pe lânga cele deja mentionate; afectiuni circulatorii, afectiuni cardiace (se pot adauga si alte plante -levantica, vâsc, traista ciobanului), boli pulmonare, colica nefritica, convalescenta, crestere (fructe si tinctura), anemie, fructe în cure de cât mai lunga durata, dereglari glandulare, depresie, dermatoze, diabet, eczeme zemuinde, edeme ale gambelor, flebite, hipertensiune arteriala- tinctura din frunze împreuna cu tinctura de vâsc si paducel. Litiaze urinare-ulei, neurastenie-fructe, periflebite, plagi atone, rani, stari febrile, stres, ulcerele pielii, varice, tuberculoza pulmonara- consumul a cât mai multe fructe simplu sau macinate cu miere.


Prostate Cocktail Serenpure: protejează-ţi prostata cu o combinaţie sinergistică a mai multor extracte care au ca scop menţinerea unei prostate sănătoase