CAUTARE

Dupa afectiune

PRODUSE
CATEGORII

Analize medicale

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Glicemia

Analiza zaharului din sange

Generalitati

Glucoza reprezinta combustibilul de baza pentru obtinerea energiei necesare omului
• Glucoza este obtinuta de organism din alimente bogate in glucoza cum sunt:
- dulciurile
- alimente ce contin amidon (cereale, cartofi etc.)
• Organismul poate fabrica zahar chiar din proteine si grasimi. In aceasta situatie cresc si toxinele din sange. Chiar daca diabeticul mananca el slabeste
• Daca glicemia creste peste 200-300 mg (hiperglicemia) se ajunge la coma diabetica (coma hiperglicemica) cu sete imensa, gura uscata, respiratie rapida cu miros de acetona, oboseala, ameteala

Valori normale

Valori normale
• 70-110 mg la 100 ml sange

Valori crescute

(Hiperglicemia)
• In diabetul zaharat ce apare datorita secretiei mici (sau de loc) de insulina. Din aceasta cauza, glucoza nu se consuma suficient, ea se acumuleaza in sange si duce la cresterea glicemiei
• In bolile glandelor endocrine (tiroida, hipofiza, suprarenalele)
• La persoanele peste 50 ani, deoarece consumul de glucoza este mai redus
• La persoanele sanatoase cand analiza sangelui se face dupa un consum marit de dulciuri (glicemia revine la normal dupa ce dispare si cauza)
• La persoanele care s-au tratat cu anumite medicamente (glicemia revine la normal dupa ce dispare si cauza)
• La persoanele stresate in urma unui traumatism fizic sau psihic (glicemia revine la normal dupa ce dispare si cauza)

Valori scazute

(Hipoglicemia)
In cazuri de infometare (inanitie) se consuma rezervele de glucide din ficat
• In caz de efort fizic mare de asemenea se consuma din rezerva de glucide din organism
• In cazul in care bolnavii de diabet iau o doza prea mare de insulina

Detoxifiera colonului

• Sursa excelenta de fibre solubila
• Ajutor la constipatie