CAUTARE

Dupa afectiune

PRODUSE
CATEGORII

Analize medicale

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Colesterolul

Este o grasime ce se gaseste in toate celulele organismului

Generalitati

• 20-30 % din colesterol provine din alimentatie
• 70-80 % din colesterol este fabricat de organism la nivelul ficatului
• Exista colesterol „rau“ LDL. Termenul de “rau” se refera la faptul ca acest colesterol se depune pe peretii arterelor, producând ateroscleroza
• Exista colesterol „bun“ HDL. Se numeste “bun” pentru ca el reprezinta colesterolul “scos” din artere si alte tesuturi pentru a fi eliminat din corp
• Colesterolul „rau“ se gaseste de 3-4 ori mai mult in organism decat cel
„bun“
• Cresterea colesterolului „rau“ prezinta risc mare pentru sclerozarea arterelor prin depunerea lui pe peretii acestora si ingustarea lor
• Provine din alimentele de origine animala ca: galbenusul de ou, ficatul, carnea grasa, smantana, untura, slanina, icre, lactate nedegresate, maioneza etc.
• Legumele si fructele nu contin colesterol
• Mostenirea genetica, care contribuie la sinteza crescuta de colesterol din orice aliment, este un factor important
• Cresterea colesterolului se previne prin miscare si alimentatie corecta sau prin medicamente prescrise de medic



Valori normale

Valorile normale variaza in funtie de varsta si sex
• Sub 200 mg la 100 ml sange

Valori crescute

In boli cardiovasculare
• In boli cerebrale
• In diabetul zaharat
• Boli renale
• Boli hepatice
• Boli ale glandei tiroide

Hepa-Tonic: îmbunătăţeşte funcţionarea ficatului, protejează celulele hepatice de acţiunea nocivă a alcoolului şi a medicamentelor prin detoxifierea ficatului.