CAUTARE

Dupa afectiune

PRODUSE
CATEGORII

Analize medicale

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

ALT

Aminotransferaza alanina este o enzima ce poate fi intalnita in ser dar si in diferite tesuturi. Functie: rolul ei este de a cataliza transferul unei grupari amino de la alanina la a- ketoglutarat, produsii acestei reactii de transaminare reversbila fiind piruvat si glutamat: alanina + alfa ketoglutarat=piruvat + glutamat

Generalitati

ALT este frecvent masurata ca parte a unui test ce vizeaza functia hepatica.
Nivelurile crescute ale acestei transaminaze ALT cel mai adesea sugereaza existenta unor probleme medicale serioase a caror diagnosticare seface orientativ tinand seama de cum sunt cresterile acestei transaminaze(cresteri moderate sau cresteri severe)

Valori normale

Valori normale

TGO 5-40 unitati pe litru
TGP 7-56 unitati pe litru

Afectarile posibile sunt:

• insuficienta cardiaca congestiva
• afectare renala
• steatoza hepatica sau asa numitul ficat ggras( au loc depuneri de grasime la nivelul ficatului dandu-i acestuia anatomopatologic o culoare usor galbuie)
• hepatite de etiologie alcoolica
• hepatite virale
• probleme ale cailor biliare
• mononucleoza
• miopatie

Totusi cresteri ale transaminazelor se produc si fiziologic pe parcursul zilei, ceea ce inseamna ca la o testare unde sa intalneste o crestere a TGP , aceasta nu inseamna automat o afectiune.Teste suplimentare precum si interpretarea lor de catre persoana avizata este recomandata.
Cand intalnim in sange un nivel crescut al transaminazei ALT gama de posibile cauze responsabile de aceasta crestere poate fi mult ingustata prin efectuarea de noi masuratori ale altor enzime. Astfel un exemplu util il reprezinta efectuarea unei testari a fosfatazei alcaline ( imediat dupa ce la o testare s-a inregistrat o valoare crescuta a ALT) pentru a diferentia o problema de natura hepatica de una a cailor biliare.
De asemenea cresteri ale nivelului ALT de cauza -miopatii, pot fi excluse dintr-un eventual diagnostic pur si simplu masurand creatinkinaza.

Hepa-Tonic: îmbunătăţeşte funcţionarea ficatului, protejează celulele hepatice de acţiunea nocivă a alcoolului şi a medicamentelor prin detoxifierea ficatului.